Nikšić: Donirani paketi starijim osobama u MZ Župa

Dan starih osoba je 2000. godine proglasila Generalna skupština UN

5301 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

Povodom međunarodnog Dana starih osoba, 1. oktobra, predsjednik Savjeta MZ Župa nikšićka Dragoljub Radulović i šef mjesne kancelarije Milan Dragnić obišli su desetak starih osoba u toj mjesnoj zajednici i tom prilikom im donirali pakete sa osnovnim životnim namirnicama i suhomesnatim proizvodima.

"Ovoga puta je dat akcenat na starije osobe koje žive same, pa je na ovaj način svima njima poslata poruka da nijesu na margini i da zajednica koliko- toliko misli na njih, iako smo sigurni da ta pažnja prema najstarijoj populaciji mora i može biti mnogo veća", poručio je Radulović.

Kako je istakao, druženje sa starim osobama je pokazalo koliko im znači malo pažnje i činjenica da još uvijek neko, "bar na skroman način", misli na njih.

"Svjesni činjenice da je, kao i svuda, broj starih osoba sve veći u našoj mjesnoj zajednici, moramo svi zajedno nastojati da veću pažnju usmjerimo prema njima i na taj način im odamo zahvalnost za sve ono dobro što su učinjeli za naše društvo. Savjet mjesne zajednice će i u narednom periodu, zajedno sa drugim institucijama, prije svega sa Crvenim krstom Nikšića, nastojati da organizuje aktivnosti koje će imati za cilj poboljšanja uslova za najstariju populaciju u MZ Župa nikšićka", kazao je predsjednik Savjeta MZ Župa.

Dan starih osoba je 2000. godine proglasila Generalna skupština UN.

Bonus video: