Predstavnici OB Bijelo Polje uručili donaciju "Maloj kućnoj zajednici"

Svoj dan posvetili članovima "Male kućne zajednice"

5597 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici OB Bijelo Polje u posjeti Maloj kućnoj zajedinici u Bijelom Polju, 2. oktobra 2023. godine, Foto: Jadranka Ćetković
Predstavnici OB Bijelo Polje u posjeti Maloj kućnoj zajedinici u Bijelom Polju, 2. oktobra 2023. godine, Foto: Jadranka Ćetković

Dan unutrašnjih poslova - 2. oktobar, predstavnici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Bijelo Polje obilježili su danas posjetom Maloj kućnoj zajedinici, koja radi u okviru Dječjeg doma ”Mladost” i štićenicima te ustanove uručili simboličnu donaciju.

Snežana Nedović, ispektorka za maloljetničku delikvenciju iz OB BIjelo Polje je kazala da su željeli da na ovaj način obilježe svoj dan, kako bi ukazali na ranjivu kategoriju - djecu sa smetnjama u razvoju smještenu u ovoj zajednici, kojima treba posvetiti još veću pažnju.

“Danas smo donirali nešto od osnovnih namirnica djeci - naravno nijesu izostali ni slatkiši i torta. Željeli smo da izmamimo osmjehe na licima, i na taj način pokažemo da smo uvijek uz svoje sugrađane, pogotovo uz ranjive kategorije društva, djecu, sve one kategorije društva kojima je naša pomoć potrebna. Na ovaj način želimo da podsjetimo da pripadnici OB nisu samo represivni aparat, već da djeluju preventivno i humano, i pružaju pomoć svima kojima je pomoć potrebna”, kazala je ona, izražavajući nadu da će njihov primjer slijediti i drugi.

Koordinator Male grupne zajednice Aldin Pilavac je, zahvaljujući se na donaciji i pažnji, podsjetio da u toj zajednici boravi osmoro djece sa posebnim potrebama, bez roditeljskog staranja.

“Briga zajednice, odnosno civilnog sektora mnogo nam znači i u prepoznavanju ove djece i ovog servisa, i još jednom bih volio da se zahvalim svima, i da pozovem sve ljude da nas posjete i da obiđu ovu djecu”, kazao je Pilavac.

Bonus video: