Učenici Srednje stručne škole u Pljevljima uručili donaciju domu u Bijeloj

Oni su se sami organizovali u sakupili novac, a njihovu ideju svesrdno podržala Uprava škole obezbijedivši im polovinu potrebnih sredstava i putne troškove+

4692 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Srednja stručna škola Pljevlja
Foto: Srednja stručna škola Pljevlja

Učenici Srednje stručne škole u Pljevljima i njihovi profesori učestvovali su 30. septembra na ovogodišnjim Danima nauke u Kotoru, a boravak na primorju iskoristili su da posjete i Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj i uruče novčanu donaciju.

Oni su se sami organizovali u sakupili novac, a njihovu ideju svesrdno podržala Uprava škole obezbijedivši im polovinu potrebnih sredstava i putne troškove. Sa učenicima su pošle njihove odjeljenjske starješine.

“Ovi mladi ljudi su djeci bez roditeljskog staranja uručili novčanu donaciju, što je izazvalo oduševljenje u Domu, tom prije što je ideja potekla od samih učenika, ali i što je podržana od svih relevantnih struktura u njihovoj školi. Na kraju učeničkog boravka u Bijeloj, direktorica Marela Savić je svima zahvalila, poručujući profesorima Srednje stručne škole: "Budite ponosni što ste vaspitali takve mlade ljude, oni su naša budućnost"”, navodi se u saopštenju Srednje stručne škole.

Na 13. manifestaciji Dani nauke i inovacija, učenici su bili gosti Pomorskog fakulteta i Centra za biodiverzitet. Osim prisustva predavanjima, aktivno su učestvovali u radionicama, te se kroz saradnju i druženje bliže upoznali sa savremenim naučnim tehnologijama. Poseban utisak na njih je ostavila simulacija šetnje Marsom, ali i upoznavanje sa aktivnostima Crnogorskog udruženja za vještačku inteligenciju.

Direktor Srednje stručne škole Pljevlja Bojan Strunjaš, izrazio je zadovoljstvo preduzetničkim duhom i pregalaštvom svojih učenika, naglašavajući da će škola uvijek imati sluha za njihove plemenite ideje i edukativne potrebe.

"Svaka napredna ideja biće u školi maksimalno podržana, jer je naš primarni cilj da učenicima budemo oslonac i damo vjetar u leđa kako bi nesmetano krčili puteve ka svjetlijoj budućnosti", rekao je Strunjaš.

I učenici četiri seoske škole OŠ „Dušan Ivović“ Kosanica, OŠ „Mile Peruničić“ Maoče , OŠ „Jakub Кubur“ Boljanići i OŠ „Radoje Tošić“ Srdanov grob posjetili su , „Akvarijum Boka“, u Kotoru u okviru festivala „Dani nauke i inovacije-

Posjetu Centru za zaštitu biodiverziteta Jadrana- „Akvarijum Boka“ organizovalo je Ministarstvo nauke. Prevoz za učenike seoskih škola obezbijedila je Opština Pljevlja, a cilj posjete „Akvarijuma Boka“ uključio je upoznavanje sa biodiverzitetom Jadranskog mora, interesantnim činjenicama o morskim organizmima u okviru samog akvarijuma. Učenici su obišli i stari grad u Кotoru .

Bonus video: