Rumuni žele intenzivije privredne odnose u Tivtu

Privrednici Rumunije u posjeti Opštini Tivat

1750 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat ugostila je danas delegaciju privrednika iz Rumunije na čelu sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Matei Viorel Ardeleanu.

„Značajan broj privrednika iskazao je interesovanje da posjeti Tivat i da u razgovoru sa predstavnicima lokalne uprave razmotre mogućnosti potencijalne saradnje",rekao je ambasador Ardeleanu.

On je naglasio da su prisutni poslovni ljudi iz oblasti avio saobraćaja, turizma, IT sektora, poljoprivrede, ali i predstavnici jedne od tamošnjih agencija za regionalni razvoj. Ambasador je istakao namjeru Rumunije da se u narednih pet do šest godina nađe u vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim bruto domaćim proizvodom.

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Miljan Marković, sekretarka za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Mirela Jarić i sekretar za privredu Vedran Božinović, kako je saopšteno uz lokalne uprave, upoznali su goste sa osnovnim informacijama o Tivtu, aktuelnim dešavanjima i planovima razvoja za naredni period.

Oni su sa gostima razgovarali i o određenim infrastrukturnim izazovima sa kojima se Tivat suočava, te razmjenili iskustva u ovim oblastima.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Opština Tivat

„Ova posjeta rezultat je saradnje Opštine Tivat sa Ambasadom Rumunije u Crnoj Gori, a za naredni period planirane su aktivnosti koje će dovesti do snaženja postojećih odnosa Tivta sa drugim gradovima i regijama jedne od najmlađih članica Evropske unije", naveli su iz Opštine.

Posjeta Tivtu dio je manifestacije „Dani Rumunije u Crnoj Gori“. U okviru ovog događaja upriličen je Ekonomski forum Rumunija – Crna Gora u organizaciji Ambasade Rumunije, Privredne komore Crne Gore, Grada Podgorice, a uz podršku počasnog konzulata Crne Gore u Krajovi i Asocijacije za rumunsko-crnogorsku ekonomsku i kulturnu saradnju.

Bonus video: