U Tivtu počele pripreme za Novu godinu

Tivat bilježi dobru posjećenost u postsezoni, plan je da bude cjelogodišnja turistička destinacija

8443 pregleda 11 komentar(a)
Lakičević, Foto: CG News
Lakičević, Foto: CG News

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi 3.900 zvanično prijavljenih gostiju, što je za 14 odsto više u odnosu na prošlu godinu, a 19 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

To su podaci Turističke organizacije Tivta koji potvrđuju da veliki broj posjetilaca koristi neuobičajeno lijepo i toplo vrijeme za ovo doba godine da uživa na samom kraju kupališne sezone u Boki.

“Ukoliko se posmatraju podaci za septembar, oni pokazuju da je broj turista ove godine veći za 13 odsto u odnosu na 2022. godinu, odnosno 14 odsto u odnosu na 2019. Ove godine najviše posjetilaca imali smo iz Srbije dok u ovom periodu postsezone najviše imamo gostiju iz Rusije, zatim Velike Britanije, Ukrajine i Njemačke. Ono što pokazuje trend jeste da se struktura gostiju i broj posjeta razvio u tom pravcu da Tivat više ne bude grad koji će se fokusirati primarno na jul i avgust, već da idemo ka tome da budemo cjelogodišnja turistička destinacija”, kazala je direktorica TO Nina Lakičević.

U novembru Tivat obilježava Dan opštine i u skladu sa tim i Turistička organizacija zajedno sa Centrom za kulturu, nadležnim sekretarijatima i drugim ustanovama kulture osmišljava program manifestacije “Novembarski dani” i sadržaje za domaće, ali i turiste.

“U proteklom periodu radili smo na valorizaciji zaleđa opštine i akcenat dali na ruralni turizam. Upravo ćemo tokom novembra u saradnji ta TO Herceg Novi, imati promociju audio vodiča karakterističnog za život na Luštici gdje ćemo pozvati medije i turoperatore i napraviti kružnu turu kako bi prezentovali luštička i krtoljska sela. Cilj nam je da svi budu dovoljno informisani o ovom segmentu ponude kako bi i gostima mogli da damo što bolju informaciju”, navela je Lakičević.

Dodala je da je 4. novembra u planu pješačka tura za sve zainteresovane, prvenstveno Tivćane, i da se na taj način želi promovisati ponuda Luštice odnosno njenih sela. Lakičević ističe i da TO Tivat trenutno priprema i radi na promociji novogodišnjeg programa i dočeka Nove godine u Tivtu.

“Pripremamo bogat novogodišnji program koji će trajati mjesec dana. Počećemo sredinom decembra sve do sredine januara, a na gradskoj rivi biće postavljene novogodišnje kućice”, kazale je direktorica TO, dodajući da će Tivćani i njihovi gosti 31. decembra u Novu godinu ući uz koncerte Bojana Delića i Harisa Džinovića, dok će 1. januara nastupiti Akademija bend iz Bara i Aco Pejović. Od 16. decembra do 14. januara svake subote i nedelje na rivi Pine biće dnevne svirke prvenstveno crnogorskih bendova i izvođača”, navela je Lakičević.

Bonus video: