Radovi kasne, ali nijesmo krivi

Tvrde da nijesu mogli da utiču na izbor izvođača tog važnog projekta koji se u Beranama gradi sredstvima EU
91 pregleda 2 komentar(a)
Kanalizaciona mreža, Foto: Tufik Softić
Kanalizaciona mreža, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 23.08.2017. 19:52h

U Opštini Berane nezadovoljni su dinamikom radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže.

Tvrde da nijesu mogli da utiču na izbor izvođača tog važnog projekta koji se u Beranama gradi sredstvima EU.

Ocijenili su da se radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda odvijaju planiranom dinamikom, ali ne i na dijelu projekta koji se tiče izgradnje kanalizacione mreže.

“Glavni problem koji građani Berana mogu da vide, jeste da se osim kašnjenja u izgradnji kanalizacije, mnogo kasni i sa vraćanjem saobraćajnica u prvobitno stanje u mjesnim zajednicama ili djelovima grada gdje su radovi već završeni. Predstavnici Opštine Berane su sve vrijeme trajanja projekta ukazivali na probleme u realizaciji. O tome svejedoči i to što je prilikom radne posjete premijera Duška Markovića jedna od glavnih tema bila upravo kašnjenje u sprovođenju ovog projekta“.

Navode i da su zbog problema održani sastanci sa prethodnim i sadašnjim ministrom turizma i održivog razvoja.

“Opština Berane, u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima Direkcije javnih radova, firme za nadzor izvođenja radova, kao i firme za izvođenje radova, utiče na izvođača radova da ubrza dinamiku sprovođenja projekta“.

Ističu da se projekat sprovodi od juna 2016. i da je riječ o “najvećem projektu u Crnoj Gori koji se finansira iz fondova EU, uz učešće Vlade i Opštine Berane”.

Projekat je vrijedan oko 15 miliona eura.

“Na međunarodnom tenderu, raspisanom od strane Direkcije javnih radova, za izvođača radova na prva dva segmenta projekta izabrana je firma 'Aqualia Infraestructuras' d.o.o. iz Španije“. Nakon toga, pojašnjavaju, Španci su izabrali podizvođače.

“Važno je da napomenemo da Opština Berane ni na koji način nije bila u mogućnosti da utiče na izbor podizvođača“.

Iz Opštine su zahvalili građanima na strpljenju i zamolili za još malo razumijevanja.

Bonus video: