Ponovo Dan Tivta u Novom Sadu i obratno

Obnavlja se stara turističko-privredno-kulturna manifestacija

3759 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković pokrenuo je inicijativu za ponovno obilježavanje "Dana Tivta" u Novom Sadu, što on kako ističe, osjeća kao moralnu obavezu.

Petković koji trenutno boravi u zvaničnoj posjeti glavnom gradu Vojvodine, kako je juče saopšteno iz lokalne uprave Tivta, predložio je takođe da se ponovno organizuju i "Dani Novog Sada" u našem gradu.

Ove uzajamne turističko-privredno-kulturne manifestacije u dva grada su s naieizmjenično održavale godinama, ali je to u posljednje vrijeme zamrlo.

Programi će, kako je istakao potpredsjednik tivatske Opštine, omogućiti dijalog prije svega na planu kulture, ali i privrede i ekonomije.

"Tivat ima mogućnost da predstavi raznolik kulturno-umjetnički program, od muzičkih koncerata, dramskih predstava do izuzetno popularnih maškara. Unaprijed se radujemo razmjeni iskustava i budućoj saradnji", rekao je Petković.

Svoj dolazak u Tivat u okviru manifestacije "Dani Novog Sada" najavio je i poznati violinista Stefan Milenković, koji se juče sastao sa potpredsjednikom Opštine Tivat dr Andrijom Petkovićem i direktorom Kulturnog centra Novog Sada Bojanom Panaotovićem.

Grad Novi Sad pružiće podršku Kulturnom centru Novog Sada kao najznačajnijoj kulturnoj ustanovi u planovima za realizaciju "Dana Tivta" u Novom Sadu.

Planirana saradnja uspostaviće se sa Centrom za kulturu opštine Tivat.

Sastanku su, pored Petkovića, prisustvovali član Gradskog vijeća zadužen za kulturu Dalibor Rožić, načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak, direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović i saradnica KCNS Miljana Kozarov.

"Veliko nam je zadovoljstvo što je između naša dva grada potpisan sporazum koji predstavlja dobru osnovu u realizaciji zajedničkih programa. Imamo veliki potencijal da trasiramo put jednom takvom programu. Zbog toga su sa nama danas načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović. KCNS kao krovna ustanova kulture u Novom Sadu realizuje slične programe s brojnim gradovima iz Evrope, regiona i naše zemlje", istakao je Dalibor Rožić.

Bonus video: