Matijević udomila DPS kadar iz Budve

Kaženegra je istaknuta članica DPS-a Budve. Bila je šefica kabineta nekadašnjeg izvršnog direktora državne hotelijerske kompanije “Budvanska rivijera” Duška Lalićevića (DPS), nakon čega je postavljena za direktorku budvanske Turističke organizacije
265 pregleda 9 komentar(a)
Tanja Kažanegra, Foto: Facebook
Tanja Kažanegra, Foto: Facebook
Ažurirano: 23.08.2017. 19:31h

Bivša sekretarka za lokalnu upravu Opštine Budva Tanja Kaženegra (DPS) postavljena je za v.d. rukovodioca Službe glavnog administratora Opštine Tivat, čime je nastavljeno zapošljavanje novih kadrova u lokalnoj administraciji, koja je za proteklih nešto više od godinu uvećana skoro dvostruko.

Iz PR službe tivatske Opštine kazali su “Vijestima” da je diplomirana ekonomistkinja iz Budve za v.d. postavljena do imenovanja rukovodioca na osnovu konkursa.

Na pitanje zašto je glavnoj administratorki Opštine Tivat, koja se po prirodi posla bavi pitanjima isključivo pravne prirode, neophodan novi saradnik koji se bavi ekonomijom, iz lokalne uprave su odgovorili da je potrebu za uvođenjem tog novog radnog mjesta u lokalnoj administraciji nametnulo “povećanje obima i složenosti poslova glavnog administratora Opštine Tivat”.

Kazali su i da je to “uslovilo neophodnost hitnog popunjavanja ovog radnog mjesta, vršiocem dužnosti rukovodioca ove službe, do stalnog imenovanja, nakon sprovođenja konkursa”.

Kaženegra je istaknuta članica DPS-a Budve. Bila je šefica kabineta nekadašnjeg izvršnog direktora državne hotelijerske kompanije “Budvanska rivijera” Duška Lalićevića (DPS), nakon čega je postavljena za direktorku budvanske Turističke organizacije. Kaženegra je odatle prešla u Prvu banku čiji je suvlasnik lider DPS-a Milo Đukanović, da bi nakon hapšenja bivšeg budvanskog gradonačelnika Lazara Rađenovića (DPS), dobila rukovodeće mjesto u opštinskom Sekretarijatu za lokalnu upravu.

Iz Sekretarijata je smijenjena u aprilu prošle godine, za vrijeme mandata lidera OO DPS-a Budva Srđe Popovića, koji je naslijedio Rađenovića. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, ona je zbog toga u lošim odnosima sa najvećim dijelom funkcionera lokalnog DPS-a u Budvi.

Nakon što je vlast u Budvi preuzela opozicija predvođena Demokratama, Kaženegru su “udomili” njeni partijski saborci iz DPS-a koji rukovodi lokalnom upravom Tivta. “Vijesti” nezvanično saznaju da je ona, iako je u međuvremenu dobila posao u Tivtu, još na platnom spisku budvanske Opštine.

Bivša administratorka Marija Sijerković koštala budžet tivatske Opštine 10.000 eura više

DPS je na mjesto glavnog administratora Opštine Tivat krajem prošle godine iz Porto Montenegra, gdje je radila kao pravnica, doveo Mariju Sijerković. To se poklopilo sa povećanjem izdvajanja za tu službu u lokalnoj upravi u ovoj godini za preko 10.000 eura u odnosu na 2016.

Tivćani će za rad glavne administratorke i njenih sve brojnijih činovnika, ove godine izdvojiti čak 110.850 eura - 41 odsto više nego 2015.

Iako živi na samo 300 metara vazdušne linije od zgrade Opštine, Sijerkovićeva je, neposredno nakon stupanja na funkciju, tražila da joj se kupi i na 24 sata ustupi službeno vozilo. Tako je od Opštine dobila novi “fiat tipo”, vrijedan oko 15.000 eura.

Njena prethodnica na mjestu glavne administratorke Jovanka Laličić (DPS), nikada nije tražila niti dobila poseban službeni automobil.

Bonus video: