Pogled sa Lovćena će mi sigurno ostati urezan u pamćenju – osjećate se kao da ste na vrhu svijeta

Poručuju novinari prestižnih britanskih medija

22123 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NTO Crne Gore
Foto: NTO Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) imala je priliku da ugosti novinare 11 britanskih medija, među kojima su dnevne novine i magazini sa više milionskim tiražima.

U organizaciji NTO CG, u periodu od 01. do 05. oktobra, borave novinari nekih od najčitanijih dnevnih novina i magazina: Metro, The Sun, Daily Mirror, Bella magazine, The Sunday Post i Travel Trade Gazette, koji su imali priliku da se upoznaju sa ljepotama crnogorskog primorja i znamenitostima centralnog dijela zemlje.

NTO Crne Gore
foto: NTO Crne Gore

Novinari ovih prestižnih dnevnih novina i magazina ističu da ih je Crna Gora impresionirala, da se radi o destinaciji koja ostavlja jak utisak na svakog putnika, te da će po povratku objaviti afirmativne članke uz atraktivne fotografije.

“Kada sam dolazio u Crnu Goru očekivao sam dvije stvari: lijepu zemlju i zanimljive priče. Još dok smo bili u avionu, shvatio sam da će moja očekivanja biti ispunjena. Ova posjeta je prava avantura za dušu, a pogled sa Lovćena će mi sigurno ostati urezan u pamćenju. Osjećate se kao da ste na vrhu svijeta, gledajući predivnu crnogorsku obalu kako se proteže u daljinu i to je trenutak kada shvatite koliko je priroda ovdje nevjerovatna. Siguran sam da će uživati svako ko dođe u Crnu Goru”, kazao je Craig Munro ispred dnevnih novina Metro koji ukupno u štampanom i online izdanju broji oko 1.836.000 čitalaca na dnevnom nivou.

NTO Crne Gore
foto: NTO Crne Gore

Tokom svog boravka, novinari su obišli neka od najimpresivnijih mjesta u Crnoj Gori, uključujući Cetinje, Budvu, Kotor i Bar, posjetili ostrva Gospa od Škrpjela i Mamulu, te uživali na Luštici i Svetom Stefanu. Kako ističu, posebno ih je oduševio pogled koji se pruža sa žičare Kotor – Lovćen.

“Impresionirana sam vašom zemljom i predjelima koji oduzimaju dah. Istinski uživam u ovoj divnoj kombinaciji mora i planina. Sva vina koja sam probala u Crnoj Gori su sjajna, a ne zaostaju ni brojni specijaliteti koje sam imala priliku da probam poput pršute, ribe ili morskih plodova. Definitivno ćemo od srca našim čitaocima preporučiti ovu destinaciju”, poručila je Natasha Wynarczyk koja piše za tri popularna medija Daily Mirror koji ima oko 48 miliona čitalaca na mjesečnom nivou, kao i Daily Express i Daily Star koji takođe imaju milionske tiraže.

NTO Crne Gore
foto: NTO Crne Gore

Harris Mackay Clark novinar nedeljnika The Sunday Post, koji broji oko 300.000 čitalaca na mjesečnom nivou, ističe da su pejzaži u Crnoj Gori nestvarni.

“Zasigurno najjači utisak koji imam o Crnoj Gori je način na koji se tako brzo smjenjuju predjeli i kako se dramatično mijenja vidik oko vas. Sa divnog pjeskovitog primorja prelazimo na stjenovite plaže, a za samo pola sata smo među planinskim masivima. I mi u Škotskoj imamo divne pejzaže, ali ova raznovrsnost na ovako malom prostoru je nestvarna i pruža mnogo mogućnosti”, dodao je Clark.

NTO Crne Gore
foto: NTO Crne Gore

Pored toga, NTO CG je podržala i studijsku posjetu novinarke dnevnih novina Telegraph u saradnji sa hotelom The Chedy Lustica Bay, kao i britanskih medija u organizaciji hotela Regent: The London Economic, Luxurious Magazine, The Scotsman i About Time London.

Imajući u vidu čitanost navedenih medija, očekuje se da će ove posjete doprinijeti unaprijeđenju imidža i daljem pozicioniranju Crne Gore kao atraktivne turističke destinacije na strateški važnom emitivnom tržištu Velike Britanije.

Studijsku posjetu u organizaciji NTO CG su podržale lokalne turističke organizacije Cetinja, Budve, Bara i Kotora, hoteli Mamula Island, Heritage Grand Perast by Rixos, Stara Čaršija, The Chedi Luštica Bay i Kotor Cable Car.