Nikšić: Mališani u sklopu "Dječije nedjelje" posjetili lokalni parlament

Dejan Ivanović, podstakao ih je na razgovor, pa su mališani čelnike Opštine zamolili da im izgrade moderno igralište u dvorištu vrtića "Kosovka djevojka", dok su "najhrabriji" tražili i – zoovrt

3618 pregleda 3 komentar(a)
Mališani iz Nikšića posjetili lokalni parlament, Foto: Skupština opštine Nikšić
Mališani iz Nikšića posjetili lokalni parlament, Foto: Skupština opštine Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sa saradnicima, ugostio je mališane iz vaspitne jedinice „Kosovka djevojka“, koji su u sklopu obilježavanja "Dječije nedjelje" izrazili želju da posjete lokalni parlament.

"Vi ste naša radost, naša snaga i svijetla budućnost, i zaista ste nam uljepšali ovaj dan. Hvala vam što ste sa nama. Veliko hvala vašim vaspitačima što brinu o vama i staraju se da odrastete u dobre ljude", kazala je sekretarka SO, Ivana Šljukić, pozdravljajući "najdraže goste“.

Upoznala ih je sa načinom na koji funkcioniše Skupština opštine Nikšić. Predsjednik SO je, kako se navodi u saopštenju za javnost, istakao da Opština neumorno radi kako bi sva djeca imala lijepo, bezbrižno djetinjstvo, kao i mogućnost da razvijaju sve svoje potencijale.

"Vodimo računa o vašem zdravlju, svakodnevno se trudimo da poboljšamo ekološku sliku grada. U najvećoj mjeri mogućeg podržavamo rad vaspitno-obrazovnih ustanova i sportskih kolektiva u našoj opštini. Gradimo igrališta, sportske terene, trudimo se da prepoznamo i nagradimo svačiji rad i talenat. Svjesni smo da je ulaganje u djecu – ulaganje u našu zajedničku, lijepu budućnost. Stoga vam i obećavam da ćemo učiniti sve kako bi svaki dan bio – dječiji dan, i svaka nedjelja – dječija nedjelja", poručio je Vuković.

Potpredsjednik Skupštine, Arsenije Lalatović, poručio je najmlađima da je sa njima sve "i ljepše i lakše", a sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović, podstakao ih je na razgovor, pa su mališani čelnike Opštine zamolili da im izgrade moderno igralište u dvorištu vrtića "Kosovka djevojka", dok su "najhrabriji" tražili i – zoovrt.

Predsjedniku SO djeca su darovala sliku sa otiscima njihovih prstiju.

"Nakon što su i mališanima uručeni prigodni pokloni, uslijedilo je zajedničko fotografisanje i obećanje za novi, skori susret", zaključuje se u saopštenju za javnost.

Bonus video: