Sigurni krovni prozori za atraktivan izgled na planinskim kućama

Planinske kuće, poznate i kao planinske kolibe ili brvnare, su često tražene zbog svog živopisnog okruženja, mira i blizine rekreativnih aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje, skijanje i brdski biciklizam.

15836 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

Planinski predjeli imaju posebnu draž koja nas inspiriše i kojoj se rado vraćamo. Iako se većina stanovništva odlučuje da živi u gradovima zbog poslovnih obaveza, više mogućnosti, sadržaja i raznih dešavanja, život u gradu je užurban i dinamičan, pa može biti veoma zamoran. Tada najviše imamo potrebu da barem na kratko pođemo na neko mirnije mjesto.

Idealno rješenje su planinske kuće koje nude velike pogodnosti jer osiguravaju apsolutnu privatnost, mir i slobodu. Budući da su one uglavnom izolovane od centra i ostalih smještajnih jedinica, planinske kuće predstavljaju pravi raj za sve one kojima je potreban istinski odmor i konekcija sa prirodom.

Navikli smo da spoljašnji izgled planinskih kuća mami svojom ljepotom jer se uklapa u prirodno okruženje. Poseban užitak naročito doživimo ako boravimo i u autentičnom enterijeru, kao što su potkrovlja, gdje se iskoristi svaki metar za bolju funkcionalnost i estetiku.

Uz konsultacije sa stručnim licima, uz ugradnju kvalitetnih materijala za izolaciju i VELUX krovnih prozora kao proizvoda provjerenog kvaliteta uz optimalna ulaganja, pravo je osvježenje vidjeti kako se može iskoristiti prirodno svjetlo kroz krovne prozore da biste dobili prostranu, osunčanu i ugodnu prostoriju za boravak sa očaravajućim pogledom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Velux

Vremenske prilike u planinskim krajevima su drugačije i ekstremnije pa VELUX krovni prozori nude sigurnu izolaciju od kiše i snijega, a stabilan i čvrst materijal čini ove prozore izuzetno trajnim bez dodatnih održavanja ili farbanja, uz 10 godina garancije. Ovi krovni prozori omogućavaju kontrolu unutrašnje klime, dotok svježeg vazduh i dovoljno svjetlosti da potkrovlje dobije prijatnu atmosferu i osjećaj komfora. Takođe, dobra i stabilna izolacija je preduslov za uštede u korišćenju energije za zagrijavanje ili hlađenje prostorija. Pošto vikendice posjećujemo povremeno, VELUX krovni prozori sa zaštitom od provala predstavljaju dodatnu sigurnost jer imaju ojačanu konstrukciju sa integrisanim dodatnim bravama.

Pouzdanost rješenja krovnog prozora, na nagibima krovova na planinskim kućama, garantuje kompanija VELUX sa 80 godina iskustva u radu i iznalaženju najboljih rješenja za prozore na krovnim konstrukcijama.

Za sve informacije, besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati stručnjaka Veska Perunovića na kontakt telefon +382 69 042 052, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor, bilo da renovirate ili gradite novo potkrovlje.