Glavni grad: Požar na Deponiji podmetnut, pozivamo građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost

Izvjesno je da će se posljedice osjećati i u narednim danima, kroz emisiju dima i zagađenje životne sredine.

14048 pregleda 27 reakcija 3 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković

Požar u krugu deponije "Livade" podmetnut je od strane nepoznate osobe, saopštili su iz Službe za informisanje Glavnog grada.

"Sinoć je u 19:12 časova od strane NN lica podmetnut požar u krugu deponije "Livade", zbog čega su tokom čitave noći ekipe Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, kao i naše požrtvovane kolege iz danilovgradske Službe, radile na lokalizovanju istog", kazali su iz te službe.

Kako su naveli, upotrijebljeno je preko 35 cistijerni vode i požar je privremeno stavljen pod kontrolu, međutim, dodali su, izvjesno je da će se posljedice osjećati i u narednim danima, kroz emisiju dima i zagađenje životne sredine.

"Protiv NN lica koje je podmetnulo požar će u najskorijem roku biti podnijeta krivična prijava, a sav video materijal i drugi dokazi dostavljeni Upravi policije (UP) i Tužilaštvu, na dalje postupanje", rekli su.

Pozvali su sve građane da svaku sumnjivu aktivnost oko kruga “Deponije” odmah prijave nadležnim organima, jer je, kako kažu, svako podmetanje požara na navedenom prostoru "izuzetno problematično, kako sa aspekta gašenja istog, tako i sa aspekta zdravlja stanovništva".

"Tužno je da se naš grad i dalje suočava sa posljedicama ovakvog djelovanja neodgovornih pojedinaca, bilo da su instruisani, bilo da je riječ o ličnom činu, jer posljedice takvog djelovanja trpe svi građani/ke Podgorice i susjednih opština, kao i životna sredina Crne Gore. Naše ekipe će, pomognute vrijednim kolegama iz susjednih Opština, nastaviti sanaciju navedenog prostora i u narednim danima, uz nadu da će ovo biti posljednja nemila scena takvog tipa, a da će nadležni organi u što kraćem roku rasvijetliti sve činjenice sinoćnjeg događaja i procesuirati odgovorna lica. Neka zdravlje naših sugrađana/ki, a posebno onih najmlađih koji su jednako pogođeni ovim ili sličnim kriminalnim aktivnostima, bude svima na prvom mjestu", piše u saopštenju Službe za informisanje Glavnog grada.

Bonus video: