Bečić: VCG ne predstvalja samo bedem, već je svjetionik koji osvjetljava posvećenost principima

"Kroz burnu istoriju, naučeni smo da se prava snaga ne mjeri brojem, već nepokolebljivom voljom, čvrstinom karaktera i žrtvovanjem za ideale slobode, dostojanstva i bratstva"

2611 pregleda 10 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Lider Demokrata Aleksa Bečić čestitao je načelniku Generalštaba Zoranu Lazareviću i svakom pripadniku i pripadnici Vojske Crne Gore Dan VCG.

"U ime Demokratske Crne Gore i sa dubokom sviješću o ulozi koju Vojska Crne Gore ima u društvu, povodom 7. oktobra – Dana Vojske Crne Gore, upućujem od srca čestitke načelniku Generalštabu Zoranu Lazareviću, kao i svakom hrabrom pripadniku i pripadnici Vojske koji stameno i hrabro stoje u odbrani naše domovine", navodi se u Bečićevoj čestitci.

On je istakao da Vojska Crne Gore ne predstavlja samo bedem koji štiti granice Crne Gore, već je svjetionik koji osvjetljava posvećenost principima, tradicijama i vrijednostima.

"Kroz burnu istoriju, naučeni smo da se prava snaga ne mjeri brojem, već nepokolebljivom voljom, čvrstinom karaktera i žrtvovanjem za ideale slobode, dostojanstva i bratstva. U tom duhu, naša vojska neće biti samo čuvar naše domovine, već i stub stabilnosti u regionu", dodao je Bečić.

Kazao je da za svaku buduću vlast, obaveza jačanja odbrambenih sposobnosti i kontinuirana briga o vojsci i njenim porodicama mora biti prioritet, ali i moralna dužnost.

"Ovaj dan neka bude ne samo podsjećanje na slavne trenutke naše prošlosti, već i inspiracija za izgradnju svijetle budućnosti. U to ime, sa iskrenom zahvalnošću i poštovanjem, čestitam Dan vojske svim pripadnicima i pripadnicama Vojske Crne Gore", zaključio je Bečić.

Bonus video: