MVP: Nema stradalih državljana Crne Gore u terorističkim napadima u Izraelu

"Ministarstvo vanjskih poslova je u komunikaciji sa počasnim konzulom Crne Gore u Tel Avivu Nimrodom Rinotom i Ambasadom Republike Srbije u Državi Izrael, shodno Sporazumu o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama između Crne Gore i Srbije"

29574 pregleda 99 reakcija 11 komentar(a)
Izraelska vojska patrolira ulicama Sderota, Foto: Reuters
Izraelska vojska patrolira ulicama Sderota, Foto: Reuters

U terorističkim napadima u Izraelu nema stradalih crnogorskih državljana, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Kako se navodi u saopštenju MVP, u stalnoj su komunikaciji sa počasnim konzulom Crne Gore u Tel Avivu Nimrodom Rinotom i Ambasadom Srbije u Izraelu, shodno Sporazumu o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama između Crne Gore i Srbije.

"Svima koji se trenutno nalaze u Izraelu, savjetuje se da se pridržavaju uputstava i mjera lokalnih vlasti. U slučaju dodatnih pitanja, kontakt telefon Konzulata Crne Gore u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom, je +97298987781, a naši državljani se, shodno navedenom Sporazumu, mogu obratiti i Ambasadi Srbije u Izraelu, na brojeve telefona: +97236045535 i +97236049372, navodi se u saopštenju MVP.

Bonus video: