Njemačka ambasada će pomoći Ulcinju

Opštini Ulcinj će posjeta Minhenu biti drugi put da učestvuje na sajmu investicija na kome je 2013. godine godine imala zapaženi nastup i ostvarila korisne kontakte
85 pregleda 0 komentar(a)
Nazif Cungu, Hans Matern, Foto: Opština Ulcinj
Nazif Cungu, Hans Matern, Foto: Opština Ulcinj
Ažurirano: 23.08.2017. 12:20h

U susret sajmu investicija Expo Real 2017, koji će ove godine biti održan od 4. do 6. oktobra u Minhenu, predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima posjetio je Ambasadu SR Njemačke u Podgorici i ambasadora Hansa Gintera Materna.

U saopštenju iz Cunguovog kabineta, ističe se da je Opština Ulcinj pripremila plan učešća i prezentacije na sajmu što pretpostavlja pronalazak renomiranih investitora za više lokacija za ulaganje u turizam, poljoprivredu i uslužne djelatnosti.

"Fokus ovogodišnje prezentacije biće na direktnim bilateralnim sastancima sa potencijalnim investitorima i prezentacijama ciljnoj grupi interesenata. Opština Ulcinj nudi lokacije za izgradnju turističkih rizorta, marine, vilskih kompleksa, eko rezorta, golf terena, etno sela, solarne farme kao i ulaganja u poljoprivredu," piše u dopisu.

Dodaje se da je ambasador Hans bio "prijatno iznenađen činjenicom da je jedna opština kao što je Ulcinj uspjela da izgradi kapacite za promociju ulaganja i tehničku podršku investitorima, jer se na taj način direktno utiče na lokalni ekonomski razvoj i na najbolji način artikulišu potrebe lokalne zajednice".

"Ambasada Njemačke u Crnoj Gori podržaće Opštinu Ulcinj na način što će posredovati u organizaciji nekoliko sastanaka sa vlasnicima poznatih hotelskih lanaca i udruženja investitora," piše u dopisu.

Sajam u Minhenu jedan je od najprestižnijih sajmova ove vrste u Zapadnoj Evropi, koji iz 77 zemalja svijeta posjeti oko 40.000 ljudi iz svijeta biznisa. Opština Ulcinj ove godine učestvuje u skopu regionalnog štanda Europe's Heart (Srce Evrope) zajedno sa nekoliko srodnih institucija. Inače, Opštini Ulcinj je ovo drugi put da učestvuje na pomenutom sajmu na kome je 2013. godine godine imala zapaženi nastup i ostvarila korisne kontakte.

Bonus video: