Čišćenje korita Tare: Izvučeno više od deset velikih kamionskih guma i petnaestak manjih

"Sve izvučene gume najvjerovatnije su rijekom stigle iz opština koje se nalaze u gornjem toku rijeke Tare, gdje se, kako smo u saznanju, nelegalno bacaju u rijeku", poručili su iz PP "Piva"

6520 pregleda 37 reakcija 4 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: Park prirode Piva
Detalj sa akcije, Foto: Park prirode Piva

I ove godine završetak rafting sezone zaposleni u Parku prirode (PP) "Piva" obilježili su akcijom čišćenja korita rijeke Tare, od Brštanovice do Šćepan Polja, i tom prilikom je iz rijeke izvučeno više od deset velikih kamionskih guma i petnaestak manjih.

Park prirode Piva
foto: Park prirode Piva

"Sve izvučene gume najvjerovatnije su rijekom stigle iz opština koje se nalaze u gornjem toku rijeke Tare, gdje se, kako smo u saznanju, nelegalno bacaju u rijeku. Nadamo se da će i druge javne i privatne organizacije slijediti naš primjer i odgovorno se odnositi prema životnoj sredini i prirodnim resursima kako bi naše rijeke, jezera, šume i druga prirodna bogatstva sačuvali za buduće generacije i obezbjedili održivi razvoj", poručili su iz PP "Piva".

Park prirode Piva
foto: Park prirode Piva

U akciji su, pored zaposlenih u PP "Piva", učestvovali i ronioci Nikola Ognjenović i Zoran Radović, pripadnici plužinske Službe zaštite i spasavanja i zaposleni u firmi "RC Kanjon Montenegro".

Park prirode Piva
foto: Park prirode Piva

Bonus video: