Ministarstvo odbrane: Najoštrije osuđujemo terorističke oružane napade, zgrada osvijetljena bojama zastave Izraela

"Otvorena pitanja na Bliskom istoku se moraju rješavati kroz pregovarački proces bez upotrebe sile i uz poštovanje prava i interesa svih zainteresovanih strana"

17484 pregleda 17 komentar(a)
Zgrada Ministarstva odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane
Zgrada Ministarstva odbrane, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane Crne Gore saopštilo je da najoštrije osuđuje terorističke oružane napade i kidnapovanja građana Izraela.

"Naše misli su sa izraelskim prijateljima. Otvorena pitanja na Bliskom istoku se moraju rješavati kroz pregovarački proces bez upotrebe sile i uz poštovanje prava i interesa svih zainteresovanih strana. Zgrada Ministarstva odbrane večeras je osvijetljena bojama izraelske zastave Izraela", poručili su iz Ministarstva odbrane na društvenoj mreži X.

Izrael je danas pokrenuo talas vazdušnih udara na Gazu, dan nakon što je pretrpio najkrvaviji napad u posljednjih nekoliko decenija kada su borci Hamasa harali izraelskim gradovima, pri čemu su poginule stotine ljudi na obje strane.

Izraelski vojnici su se danas borili protiv pripadnika Hamasa na ulicama južnog Izraela, dok je u sjevernom Izraelu došlo do kratke razmjene vatre sa Hezbolahom.

Kabinet za bezbjednost Izraela danas je zvanično proglasio ratno stanje i saopštio da ta odluka formalno dozvoljava "preduzimanje značajnih vojnih koraka".

Bonus video: