Djeco, hajmo zajedno za IDEAlnu okolinu!

Još sedam dana traje konkurs za sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori

24051 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Raznolikost biodiverziteta i netaknuta priroda su ono kako najčešće opisujemo našu zemlju, ali da bismo očuvali to prirodno bogatstvo za buduće generacije, moramo raditi zajedno. U akciji pod nazivom "Zajedno za IDEAlnu okolinu!", djeca svih uzrasta su ta koja igraju onu najvažniju ulogu.

Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za školstvo Crne Gore i Ispitni centar udružili su snage sa kompanijom IDEA, u ostvarenju zajedničkog cilja, a to je stvaranje ljepše, čistije i zelenije okoline. Tako je nastao nagradni konkurs za sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori koji traje do 15. oktobra.

Kao incijator ove akcije, IDEA ide još jedan korak dalje u namjeri da doprinese zajednici u kojoj posluje, usmjeravajući svoj fokus na buduće generacije i zaštitu životne sredine.

Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEA-i ističe: "Akcija 'Zajedno za IDEAlnu okolinu!' naš je način da budemo dio pozitivnih promjena, da gradimo lijepu budućnost i podstičemo nove generacije da se prema našim prirodnim ljepotama i životnoj sredini ophode savjesno i odgovorno. Još sedam dana je ostalo do završetka konkursa, te pozivam sve vrtiće, osnovne i srednje škole da iskoriste priliku i da nam se pridruže u ovoj ekološkoj avanturi".

Uz poziv ustanovama da učestvuju, dijelimo i nekoliko zanimljivih činjenica o ovom konkursu:

Nagrade kao motivacija: Najuspješniji učesnici akcije koji sakupljaju PET-plastiku, limenke i papir-karton imaju priliku da osvoje fantastične nagrade, uključujući igralište u vrijednosti 5.000 eura, mobilijar i sprave za vježbanje u vrijednosti 3.000 eura ili sadnice u vrijednosti 2.000 eura. To je ujedno prilika za sve škole da dodatno oplemene prostor važnim i vrijednim sadržajima.

Učenje kroz akciju: Djeca svih uzrasta će imati priliku da nauče korisne lekcije o važnosti selektovanja otpada i reciklaže kroz praktično iskustvo koje će im značiti u stvaranju dobrih navika.

Čuvamo bogatstvo Crne Gore: Naša zemlja i njena priroda zaslužuju pažnju i brigu. Ova akcija je prilika da pokažemo koliko nam stalo do očuvanja prirode i stvaranja IDEAlne okoline za sve građane, kao i da mladim naraštajima ukažemo na važnost zaštite životne sredine za neke nove generacije.

Hajde da zajedno stvorimo IDEAlnu okolinu i budemo dobri primjeri kako se stvaraju važne navike i kako zajedno možemo napraviti velike i važne promjene po našu zemlju, ali i cijelu planetu.

Pogledajte i šta nam poručuju najmlađi učesnici akcije:

Za dodatne informacije kontaktirajte:

bojan.basanovic@epa.gov.me i blazenka.petricevic@zzs.gov.me

IDEA
foto: IDEA