MVP: Evakuacioni let iz Izraela se očekuje do sjutra, 48 građana izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru

"Prema trenutnom planu, let će biti realizovan do sjutra, shodno aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i vremenu potrebnom da svi prijavljeni za evakuacioni povratak bezbjedno stignu na aerodrom u Tel Avivu, imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima zemlje

38282 pregleda 95 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da su za evakuaciju državljana Crne Gore iz Izraela, obezbijeđene sve potrebne dozvole za evakuacioni let.

"Prema trenutnom planu, let će biti realizovan do sjutra, shodno aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i vremenu potrebnom da svi prijavljeni za evakuacioni povratak bezbjedno stignu na aerodrom u Tel Avivu, imajući u vidu da se nalaze u različitim krajevima zemlje. Do sada se javilo 60 državljana, od čega je 48 izrazilo želju da se vrati u Crnu Goru", piše u saopštenju MNVP.

Dodaju da krizni tim MVP-a prati situaciju i da je u stalnoj komunikaciji sa Konzulatom u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom, koji pruža podršku na terenu.

"Preduzimaju se sve mjere i radnje kako bi se naši državljani bezbjedno vratili u svoju zemlju. Za sve informacije mogu se obratiti na dežurni broj Ministarstva vanjskih poslova +38267171777, kao i putem mejla arhiva.konzularno@mfa.gov.me, te na broj Konzulata na čelu sa počasnim konzulom u Tel Avivu +97298987781", piše u saopštenju.

Bonus video: