Nikšić: Pomažu familije koje ostaju bez doma zbog gradnje vatrogasnog objekta

Opština odvaja novac za tri familije koje žive u objektu koji će biti srušen zbog gradnje vatrogasnog doma

9215 pregleda 0 komentar(a)
Radovi već počeli, Foto: Svetlana Mandić
Radovi već počeli, Foto: Svetlana Mandić

Na sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja je zakazana sjutra, raspravljaće se o predlogu odluke da se Milošu Elezoviću, Radosavu Raduloviću i Milijani Pejović iz Nikšića, koji bespravno koriste stambene prostore u objektu koji se nalazi na katastarskoj parceli koji je svojina opštine Nikšić, a na kojoj će biti izgrađen vatrogasni dom, uplate novčana sredstva kao pomoć u stambenom zbrinjavanju, radi poboljšanja njihovog socijalnog statusa.

Objekat u kome Elezović, Radulović i Pejović i njihove porodice borave biće srušen, a u predlogu odluke piše da će stanarima na ime pomoći za rješavanje stambenog pitanja biti uplaćeno 15 hiljada, odnosno 17,5 hiljada eura.

“Donošenje propisa je neophodno da bi Opština Nikšić oslobodila lokaciju za izgradnju vatrogasnog doma. Bez oslobađanja ove lokacije, Opština bi morala tražiti drugu za izgradnju vatrogasnog doma, kao i u slučaju ‘statusa kvo’. Mimo ove opcije, Opština Nikšić nema drugih opcija da se riješi ovaj problem”, stoji u obrazloženju odluke.

Porodice u objektu koji je planirano da bude srušen žive pet-šest decenija, a kada su kupovali stanove rečeno im je da su oni njihovo vlasništvo. Imaju ugovore i odluke o korišćenju stana, za koje su iz Opštine rekli da nijesu validni, ali da ih neće ostaviti bez krova nad glavom.

Kamen-temeljac za izgradnju novg vatrogasnog doma, sredinom septembra položili su predsjednik Vlade i Opštine Nikšić, Dritan Abazović i Marko Kovačević. Radovi su podijeljeni po fazama, a vrijednost radova u prvoj fazi, koja treba da bude završena za tri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao, je oko 700 hiljada eura, dok je vrijednost ukupnog projekta 3,3 miliona eura.

Bonus video: