Morska voda kvalitetna za kupanje

Rezultati analize su pokazali da je na 92,7 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta

4420 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Slovenske plaže, Foto: Vuk Lajović
Detalj sa Slovenske plaže, Foto: Vuk Lajović

Morska voda na crnogorskim kupalištima je dobrog kvaliteta, sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.

To je saopštilo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom pozivajući se na rezultate analize kvaliteta morske vode za 109 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 03. do 05. oktobra ove godine.

"Rezultati analize su pokazali da je na 92,7 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 2,7 odsto lokacija dobrog, dok je na 4,6 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju”, saopštilo je Morsko dobro.

Naglasili su da je u opštini Ulcinj, na svih 18 lokacija koje su obuhvaćene ovim Programom morska voda bila je odličnog kvaliteta.

"Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta i na svih 15 ispitivanih lokacija u opštini Bar. Kada je u pitanju opština Budva, Program se realizuje na 32 lokacije, od kojih je na njih 29 voda bila odličnog, a na 3 zadovoljavajućeg kvaliteta. U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 8, dok je na 1 lokaciji ona bila zadovoljavajućeg kvaliteta. Analize su pokazale da je u Kotoru na 13 lokacija voda bila odličnog, a na 1 dobrog kvaliteta. U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 18 ona bila odličnog, na 2 dobrog, a na 1 zadovoljavajućeg kvaliteta”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: