"SKANDAL I BLAMAŽA"

Bošnjak: Neznalice iz Vlade "copy-paste" umijeće papreno naplate građanima

"Da ima pravne države, državno tužilaštvo bi trebalo odmah da odreaguje jer plagijatorstvo prestavlja krivično djelo. To je krađa nečijeg djela, nečijeg truda i rada", navela je Bošnjak
113 pregleda 21 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Branka Bošnjak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.02.2019. 00:08h

Poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak ocijenila je da aktuelna vlast "nemilosrdno upropaštava obrazovni sistem".

Ona je reagovala na informaciju da je crnogorski Zavod za školstvo kopirao dobar dio hrvatskih kurikuluma - iz fizičkog vaspitanja, istorije, geografije, pa i crnogorskog jezika.

"Da li će i ovaj skandal i blamaža koju su našoj državi priredili partijski apartačići, neznalice i plagijatori iz Vlade ostati nekažnjena, vidjećemo. No imajući u vidu dosadašnje iskustvo, očekujem da budu nagrađeni i poslati na "izdržavanje kazne" u neku od naših ambasada u evropskim metropolama, uostalom kao čuvena ministarka nauke Sanja Vlahović koja se sada "pati" u Rimu. Da nije tragično, bilo bi komično. Ali to je prava slika Crne nam Gore i ovih umišljenih neznalica kojima je najveći domet "copy-paste" umijeće koje papreno naplate iz naših džepova kao navodno njihovo autorsko djelo. I takvi nam nažalost kreiraju i vode obrazovne reforme i vaspitavaju djecu. I imaju dovoljno drskosti, što je takođe jedna od osobina koja krasi neznalice, da se oglase i da nemušto na jedan udvornički način hvaleći one od kojih su prepisali, brane neodbranjivo, a duboko svjesni da ni malom djetetu ne mogu "prodati" priču o navodnoj tehničkoj grešci prilikom objavljivanja na sajt reformisanih kurikuluma", navodi se u reagovanju Bošnjak.

Ističe da "neznalice" nijesu očekivale da će to neko da čita.

"A posebno ne neka učiteljica iz Zagreba, članica tima za reformu kurikuluma za osnovno obrazovanje i mislili su da će to glatko proći. Ali "u laži su kratke noge", pa evo vrlo brzo izađe na vidjelo kakav su to "trud" uložili ti naši "stručnjaci" da osmisle najznačajniji poduhvat ove Vlade, kako se ministar Šehović, hvalio govoreći o reformi obrazovnog sistema. E pa ministre Šehoviću, za ovaj nacionalni blam koji ste nam priredili vi i vaši politički podobni "copy-paste" stručnjaci trebali bi isti čas da podnesete ostavku. Svaki pravi patriota se stidi ove bruke. Nije obrazovanje Mallboro pa da se švercuje kako ste navikli gospodo na vlasti... Da ima pravne države, državno tužilaštvo bi trebalo odmah da odreaguje jer plagijatorstvo prestavlja krivično djelo. To je krađa nečijeg djela, nečijeg truda i rada", navela je Bošnjak.