Roditelji preminule bebe sumnjaju u nalaz patologa: Istinu ćemo potražiti kod svjetskih institucija

"Nažalost, od dana kada nas je zadesila tragedija do danas mi kao roditelji smo bili svijesni da nećemo dobiti odgovore koji bi zadovoljili našu potrebu da znamo zašto Iskre nema", kazali su roditelji preminule bebe

17041 pregleda 12 komentar(a)
Opšta bolnica Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Opšta bolnica Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Roditelji bebe koja je preminula u nikšićkoj Opštoj bolnici sumnjaju u nalaz patologa o uzroku smrti, pa će, kako su kazali "istinu potražiti kod evropskih i svjetskih institucija".

"Nažalost, od dana kada nas je zadesila tragedija do danas mi kao roditelji smo bili svijesni da nećemo dobiti odgovore koji bi zadovoljili našu potrebu da znamo zašto Iskre nema. U nalazu pataloga kroz jednu rečenicu objašnjen je proces na koji se čekalo 20 dana. S obzirom na to da ne vjerujemo ni osoblju Bolnice Nikšić, a ni zdravstvenim institucijama ovog tipa, tj. patološkom nalazu, istinu ćemo potražiti u evropskim i svjetskim institucijama koje će objektivno i profesionalno uraditi revidiranje obdukcionog nalaza. Iskra je zaslužila istinu. Svjesni smo da istina ne smije da se objavi kako, radi ugleda Opšte Bolnice Nikšić, tako i ugleda cijele Crne Gore", stoji u izjavi roditelja bebe, Darije i Petra Blagojevića, koju su poslali "Vijestima".

Bonus video: