Klikovac: Policija da prikupi obavještenja od Čarapića oko podmetanja požara

Čarapić je, kako navodi šef Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada, na sjednici Odbora za izbor i imenovanje lokalnog parlamenta iznio tvrdnju da posjeduje određena saznanja o osobama koje su podmetnule požar

10031 pregleda 4 komentar(a)
Klikovac, Foto: DPS
Klikovac, Foto: DPS

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac uputio je dopis rukovodiocu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici u kojem ga poziva, da se u svojstvu građanina prikupe obavještenja od odbornika u Skupštini Glavnog grada Podgorica Vasilija Čarapića.

Klikovac je naveo da od Čarapića treba prikupiti obavještenja zbog požara do kojeg je došlo 06. oktobra na prostoru preduzeća Deponija.

"Naime, gospodin Čarapić je dana 07.10.2023. na društvenoj mreži Twitter (X) sa svog privatnog profila objavio: „Podmetnuti požar na gradskoj deponiji koji je u vazduh Podgorice oslobodio smrtonosne čestice je bez pretjerivanja organizovani akt terorizma. Nažalost, umanjenje kvaliteta života građana Podgorice dio je političke strategije određenih struktura koje nijesu dio gradske vlasti i utoliko smatram da je neophodna ažurnija reakcija nadležnih organa kada je u pitanju pronalaženje učinilaca i njihovih nalagodavaca", podsjetio je Klikovac.

Dodao je da Čarapić, osim pomenutog, na sjednici Odbora za izbor i imenovanje Skupštine Glavnog grada Podgorica iznio tvrdnju da posjeduje određena saznanja o osobama koje su podmetnule požar i o njihovim nalagodavcima čime su potencijalno izvršile neko od krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

"Sve prethodno navedeno, potvrđuje da gospodin Čarapić očigledno posjeduje određena saznanja koja bi nesporno bila od velikog značaja za fazu izviđaja povodom predmetnog događaja od dana 06.10.2023. godine, a koja saznanja bi postupajućem tužiocu bila od velikog značaja. S tim u vezi, a imajući u vidu da se radi o odborniku u Skupštini Glavnog grada Podgorica, u obavezi je da ukoliko ima bilo kakva saznanja, na osnovu člana 254 Zakona o krivičnom postupku prijavi krivično djelo", smatra Klikovac.

On je predložio da ODT naloži Upravi policije da zatraži potrebna obavještanja od gospodina Čarapića, a sve u cilju, kako kaže, razotrkivanja potencijalnih učinilaca krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

"S obzirom na težinu izgovorenih riječi i optužbi u odnosu na strukture koje nijesu dio gradske vlasti (opozicione odbornike i partije), a posebno jer su upućene od strane politički odgovorne osobe, vjerujem da ćete u što skorijem roku pokrenuti odgovarajuće procedure kako bi se utvrdila istina u odnosu na tvrdnje gospodina Čarapića", zaključio je Klikovac.

Bonus video: