LP Podgorica: Nagraditi sve radnike preduzeća "Deponija" koji su učestvovali u gašenju požara

"Isti iznos bi trebalo opredijeliti i na isti način nagraditi i radnike ostalih gradskih preduzeća koji su pružili nemjerljiv doprinos da se požar na brz i efikasan način ugasi", kazali su iz LP Podgorica.

6356 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Svim radnicima preduzeća "Deponija" koji su učestvovali u gašenju požara na prostoru preduzeća gdje je gorio kabasti otpad, iz budžetske rezerve izdvojiti naknadu u visini jedne minimalne zarade, saopšteno je danas iz Odbora Liberalne partije (LP) Podgorica.

Oni su naglasili da će tu inicijativu Odbor Liberalne partije Glavnog grada Podgorica dostaviti gradonačelnici i predsjednici Skupštine Glavnog grada.

"Isti iznos bi trebalo opredijeliti i na isti način nagraditi i radnike ostalih gradskih preduzeća koji su pružili nemjerljiv doprinos da se požar na brz i efikasan način ugasi i na taj način spriječi veća šteta za imovinu preduzeća kao i za zdravlje građana Podgorice", kazali su iz LP.

Prema njihovim riječima iako se ne radi o prvom požaru ove vrste, smatraju da je ovog puta zbog obimnosti požara i zbog opasnosti a posebno, kako kažu, zbog velike angažovanosti ljudi neophodno nagraditi sve one koji su bili spremni da tri dana i tri noći bez prekida rade na gašenju požara i saniranju posljedica.

"Glavni grad treba u što hitnijem periodu, sa resornim ministarstvima, naći efikasan način da trajno riješi odlaganje svih vrsta nekomunalnih otpada na, za to, propisan i bezbjedan način. Time će se prekinuti višegodišnji trend podmetanja požara i omogućiti preduzeću “Deponija” da na kvalitetan način obavlja povjerenu im javnu funkciju, a svim građanima Podgorice da žive u zdravijoj i čistijoj životnoj sredini", zaključili su u saopštenju.

Bonus video: