Mališani iz vrtića u Kolašinu posjetili Narodnu biblioteku

“Mališanima smo pokazali kakve ih sve čitalačke radosti očekuju u prostoriji Dječjeg odjeljenja Narodne biblioteke", kazali su iz biblioteke

3831 pregleda 0 komentar(a)
Posjeta Narodnoj biblioteci, Foto: Narodna biblioteka
Posjeta Narodnoj biblioteci, Foto: Narodna biblioteka

"Svako dijete član biblioteke", naziv je akcije besplatnog učlanjenja predškolaca i đaka prvaka u kolašinsku Narodnu biblioteku Ljubo Anđelić. U okviru te akcije organizovana je i posjeta mališana iz vrtića Sestre Radović i njihovih vaspitačica Dječejem odjeljenju biblioteke.

“Mališanima smo pokazali kakve ih sve čitalačke radosti očekuju u prostoriji Dječjeg odjeljenja Narodne biblioteke. Imali su prilike da se upoznaju sa značajem, čuvanjem knjiga i mogućnostima koje biblioteka nudi najmlađima. Cilj akcije je da pisanu riječ afirmišemo među najmlađom populacijom. Djeca su dobila članske karte i prvi put postali članovi biblioteke”, saopšteno je iz te ustanove.

Dječje odjeljenje u oviru Narodne bibiloteke otvoreno je u aprilu prošle godine, uoči Dana knjige. Prostor je opremljen zahvaljujući razumijevanju Opštine i donacijama porodice Anđelić, potomaka Ljuba Anđelića, revolucionara i učesnika NOB-a, čije ime biblioteka nosi već pet decenija.

Prostora za najmlađe čitaoce obezbijeđen je adaptacijom ulaznog hola , a novcem od donacije opremljen je policama i ostalim namještajem. BiblIotečki fond prošle godine obogaćen je i novim nasloviam književnosti za najmlađe.

Bonus video: