Đačić: Dio posla ponovo će raditi, ali neće mnogo koštati

Đačić je u aprilu najavljivao završetak radova do 21. maja, odnosno najkasnije do 13. jula
68 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Pvportal
Mirko Đačić, Foto: Pvportal
Ažurirano: 22.08.2017. 19:31h

Dio ranije urađenih radova na Domu kulture moraće ponovo da se obave, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić nakon obilaska objekta čija rekonstrukcija traje 10 godina.

Đačić nije precizirao o kojim radovima je riječ, osim da su na prvom spratu i da neće mnogo koštati lokalnu upravu.

“Vidjeli smo da na prvom spratu, gdje su radovi ranije izvedeni, imamo jedan dio radova koji se moraju izvesti ponovo. Isključivu odgovornost za stanje tih radova snosimo mi u Opštini. Bilo mi, ili neko prije nas, manje je važno, ali je investitor svojom nebrigom uticao da dio radova mora ponovo da se izvodi“.

Tvrdi da ti poslovi nisu više obaveza prethodnog izvođača zato što su prošli svi garantni rokovi.

“U naednom periodu obezbijedićemo izvođača da se ti radovi saniraju”.

Đačić kaže da je zadovoljan obimom izvedenih radova u svim prostorijama koji su ugovoreni sa bjelopoljskom firmom “Unipred” u vrijednosti od preko milion eura.

“Radovi su u veoma visokom stepenu završenosti. Sa kompanijom Unipred imamo ugovor od 1,037 miliona, a tom izvođaču do sada je plaćeno oko 650.000. On je izveo malo više radova od toga i vjerujem da je sposoban da do kraja realizuje ugovor, kako bismo u preostala tri mjeseca što prije obezbijedili proceduru obezbjeđenja postupka tehničkog prijema objekta i dobijanja upotrebne dozvole. Bilo bi lijepo da do Dana opštine 20. novembra pustimo objekat u rad i eventualno održimo neku od novembarskih svečanosti... Ono što se može zaključiti je da objakat iznutra mnogo ljepše izgleda nego kada posmatrate njegove fasade...”.

Đačić je u aprilu najavljivao završetak radova do 21. maja, odnosno najkasnije do 13. jula.

Rekonstrukcija Doma kulture počela je u aprilu 2007. kada je na čelu Opštine bio Filip Vuković.

Opština je u taj posao krenula bez potrebnih građevinskih dozvola. Dolaskom na čelo Opštine Miloja Pupovića 2011. prekinuti su radovi na rekonstrukciji Doma kulture, koji su do tada koštali oko 3,5 miliona eura.

U konačnom, rekonstrukcija će koštati više od 4,5 miliona eura.

Nakon pet godina zastoja i sedam neuspješnih tendera, krajem oktobra prošle godine nastavljeni su radovi.

Dom kulture, veličine 4.000 metara kvadratnih napravljen je 1948. godine, a prije deset godina počela je kompletna rekonstrukcija.

Urađena je zamjena krova, postavljena fasada, gromobranska instalacija i elektro-kablovski vodovi, toplovodne, vodovodne i kanalizacione instalacije i toaleti, urađen prostor za galeriju površine 290 kvadrata, prostor za gradsku biblioteku površine 320 kvadrata, vertikalna komunikacija za Biblioteku i galeriju površine 150 kvadrata, kameni zid oko zgrade i drugi poslovi.

Bonus video: