Donijeta odluka o konkursu za stipendiranje najboljih župskih studenata

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti osnovnih studija koji podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više

2603 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donio je odluku da osmu godinu zaredom raspiše konkurs za dodjelu stipendije za najbolje studente iz pomenute mjesne zajednice. I ove godine, Savjet će stipendirati pet najboljih studenta.

„Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni studenti osnovnih studija koji podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. U slučaju da se na konkursu prijavi veći broj od onog koji je predviđen konkursom, prednost će imati studenti sa viših godina osnovnih studija“, navodi se u saopštenju za javnost.

Studenti takođe moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore.

Visina mjesečne stipendije iznosiće 80 eura, a isplaćivaće se od novembr tekuće godine, zaključno sa junom naredne. Konkurs je otvoren do 10. novembra i biće istaknut na oglasnoj tabli mjesne zajednice.

„Savjet Mjesne zajednice kroz ovakve simbolične aktivnosti želi da pošalje poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje, a isto tako očekuje da ovo bude mali podstrek svim studentima iz našeg mjesta da postižu što bolje rezultate u toku svog školovanja, što može biti od velikog značaja za naše društvo u cjelini“, poručio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Bonus video: