Ministarstvu rada i socijalnog staranja ne razmišljaju o isplati socijalnih davanja na žiro-račune građana

Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju

3807 pregleda 3 komentar(a)
Adrović, Foto: Luka Zekovic
Adrović, Foto: Luka Zekovic

U Ministarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS) ne razmišljaju o izmjenama u odnosu na način isplate socijalnih davanja i dječjih dodataka, a iz Pošte Crne Gore juče su, kao unapređenje, predstavili sistem u kojem će poštar jednom pokušati dostavu na kućnu adresu, nakon čega će isplata biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj korisnici pripadaju.

Dok je u toku bio štrajk dijela zaposlenih u Pošti, “Vijesti” su resoru Admira Adrovića uputile pitanja o mogućim rješenjima za isplate iz njihove nadležnosti.

Kazali su da je prošle sedmice održan sastanak MRSS i predstavnika Pošte, da je MRSS bilo upoznato sa štrajkom “i spremno na preduzimanje daljih koraka u svrhu realizacije isplata iz svoje nadležnosti”.

Odgovor redakciji stigao je nakon prekida štrajka.

Iz Pošte CG juče su najavili “unaprijeđen sistem” i kazali da će to biti slučaj od prve naredne isplate, odnosno ovog mjeseca. Kako su pojasnili, poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada MRSS biće moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja, odnosno prebivališta.

Kako su dodali, od dana početka isplate, isplata na adresi biće pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do pet radnih dana.

Kada poštar ne pronađe primaoca na adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje, a korisnici će novac moći da podignu u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju od sjutradan u odnosu na dan pokušaja isplate na adresi stanovanja, čitavog tekućeg i do 10. dana u narednom mjesecu. Uslov za isplatu na šalteru je identifikacioni dokument koji sadrži JMBG i sliku.

Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju.

Bonus video: