Nikšić: Od vatre spašeno nekoliko kuća i pomoćnih objekata

Sumnja se da je požar podmetnut
92 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2017. 15:05h

Juče i danas nikšićki vatrogasci imaju pune ruke posla. Osim intervencija po prigradskim naseljima, požar je buknuo i u rejonu Lipove ravni, dvadesetak kilometara od Nikšića, gdje je bilo ugroženo nekoliko kuća i pomoćnih objekata.

„Uspjeli smo juče da lokalizujemo požar i da bukvalno u poslednjem trenutku spasimo četiri kuće, tri vikendice i pomoćne objekte. Međutim, požar je ponovo aktiviran i bile su ugrožene kuće Minića, Mijatovića i Todorovića koje smo uspjeli da spasimo”., kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević.

Prema njegovim riječima vatrom je bila zahvaćena ogromna površina, a požar se proširio prema Breznima gdje je teren nepristupačan, ali za sada nema ugroženih objekata.

Prema rijećima Nikole Glomazića, iz plužinske Službe zašite i spasavanja, u Breznima su angažovani dobrovoljci koji će zajedno sa mještanima gasiti požar koji se primiče domaćinstvima, ali za sada nema neke ozbiljnije opasnosti.

Danas je i u Vraćenovićima izbio veliki požar i ugrožene su kuće, a gori i u Ponikvicama. Prema riječima Gardaševića u Trepčima, gdje je nepristupačan teren, gori borova šuma.

"Očekujemo i dva dromadera sa Kapina Polja da nam pomognu u gašenju požara na neprustupačnim terenima. Gori na sve strane, tako da ne znamo gdje ćemo prije. Ovdje nam je samo jedan kamion, svi ostali su na terenu", kazao je Gardašević.

Galerija

Bonus video: