VJETAR OTEŽAVA POSAO DEŽURNIM SLUŽBAMA

Požari u Podgorici, vatrogasci ugasili vatru u Rogamima

Još uvijek je aktivan požar u dijelu Pipera, u selu Cerovica, gdje gori šuma na nepristupačnom terenu
82 pregleda 0 komentar(a)
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Plamen, vatra, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.02.2019. 00:18h

Vatrogasci su ugasili požar u Rogamima, a aktivan je u dijelu Pipera, u selu Cerovica, gdje gori šuma na nepristupačnom terenu. Čađenović je kazao da su dolaskom u Lutovo utvrdili da je požar daleko od kuća, a ne kako im je dojavljeno da prijeti imanjima.

"Dvije ekipe su tamo, odnosno sedam vatrogasaca sa dva vozila i prate situaciju", kazao je Čađenović.

Vatrogasci su u ranim večernjim satima odbranili dvije kuće u Rogamima i uspjeli da presijeku krak velikog požara i zasad ga kontrolišu.

"Požar u Drezgi se proširio na sumu u nepristupačnom dijelu, ekipe su na terenu i vidjećemo kako će se odvijati situacija", kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, Andrija Čađenović. On je rekao da imaju dojavu da su kuće i na Lutovu ugrožene, a tamo su takođe poslali ekipe.

Kako je ranije saopšteno, veliki požari u Podgorici su aktivni u Drezgi, Rogamima i na Lutovu. Zbog jakog sjevernog vjetra, vatrogasci su u popodnevnim satima strahovali da će se požar u Rogamima vjerovatno približiti kućama.

Čađenović je ranije danas kazao da je u Drezgi i Rogamima velika površina zahvaćena vatrom i da vjetar otežava posao vatrogascima.

U gašenju pomažu i dva aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore.