Novinarka Vijesti nagrađena u Beogradu na međunarodnom festivalu za najbolju reportažu

"Hrabrost, istina, autentičnost, osobeni stil i društveni uticaj oduvijek su bili vodeće vrijednosti i konačni cilj novinarstva, samim tim i Festivala", navodi se u opisu, a sve to su i postulati kojima se Mandić bez izuzetka vodi u svojoj dugogodišnjoj i zavisnoj novinarskoj karijeri.

18807 pregleda 907 reakcija 8 komentar(a)
Svetlana Mandić na dodjeli nagrada u Beogradu, 15. oktobra 2023. godine, Foto: Privatna arhiva
Svetlana Mandić na dodjeli nagrada u Beogradu, 15. oktobra 2023. godine, Foto: Privatna arhiva

Novinarka Nezavisnog dnevnika Vijesti Svetlana Mandić, osvojila je drugu nagradu za najbolju reportažu na 28. izdanju Internacionalnog festivala reportaže i medija INTERFER Zlatna NIKA.

Mandić je priznanje jednog od najznačajnijih medijskih festivala u regionu, dobila za reportažu „Smrtni zagrljaji i osmjesi života“ u kojoj je ovjekovječila svjedočenje nikšićkih vatrogasaca o humanom činu pomoći tokom misije u Turskoj nakon razornog zemljotresa.

Zubac i Mandić
Zubac i Mandićfoto: Privatna arhiva

Nagradu joj je danas u Press centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu, uručio predsjednik žirija i jedan od osnivača Interfer festivala, Pero Zubac. INTERFER predstavlja jedinstveni medijski skup u zemlji i regionu posvećen najljepšem i najtežem novinarskom žanru - reportaži.

"Ona predstavlja najviši domet žurnalistike i najšire polje novinarskih ostvarenja. Festival predstavlja medijsku platformu za godišnju smotru najupečatljivijih priča. Hrabrost, istina, autentičnost, osobeni stil i društveni uticaj oduvijek su bili vodeće vrijednosti i konačni cilj novinarstva, samim tim i Festivala", navodi se u opisu, a sve to su i postulati kojima se Mandić bez izuzetka vodi u svojoj dugogodišnjoj i zavidnoj novinarskoj karijeri.

Interfer nastoji da afirmiše sve ono najbolje što novinarstvo i reportaža predstavljaju u medijima danas. Više od dvije decenije festival okuplja vrhunske novinare širom regiona.

U okviru takmičarskih kategorija: televizijske, novinske, radijske, foto i društveno odgovorne reportaže, na adresu festivala stiglo je preko 180 radova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Slovenije, Hrvatske, kao i Evrope i svijeta. A ljepota i toplina kojom Mandić veze riječi ponovo su se izdvojili, nakon što je novinarka i prošle godine nagrađena.

Bonus video: