Mještani dijela ulice Boška Rašovića u Kolašinu ni danas nemaju vodu

"Zaista je nepojmljivo da smo već drugi dan, bez ikavog objašnjanja, ostavljeni u ovakvoj situaciji", kazali su neki od mještana

3569 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Vodovod i kanalizacija
Foto: Vodovod i kanalizacija

Domaćinstva u gornjem dijelu Ulice Boška Rašovića u Kolašinu ni danas nemaju vodu. Vodosnabdijevanje u većem dijelu grada juče je bilo prekinuto 12, odnosno, devet sati zbog izvođenja radova na hidrotehničkoj infratstrukturi u toj saobaćajnici, to jest, zamjene starih asbestnih cijevi, što je iz preduzeća Vodovod i knalizacija bilo predhodno najavljeno.

„Vode nema od juče,a za danas nema ni objašnjanje zbog čega je to tako. Zaista je nepojmljivo da smo već drugi dan, bez ikavog objašnjanja, ostavljeni u ovakvoj situaciji. Potrebno je da znamo do kada i zbog čega nemamo uredno vodosnabdijevanje“, kazali su neki od mještana u toj ulici.

U preduzeću Vodovod i kanalizacija Vijestima su nezvanično rekli da su u problemima u vodosnabdijevanju, kako kažu, nekoliko kuća u toj Ulici Boška Rašovića saznali danas poslijepodne. Nijesu mogli da objasne zbog čega vodosnabdijevanje u tom dijelu grada nije uspostavljeno juče u 18 sati, kada su svi ostali potrošači dobili vodu.

U tom preduzeću pretpostavljaju da je riječ o prekidu jednog od priključaka. Obećavaju da će sjutra kvar biti detektovan i otklonjen.

Radovi na izgradnji hidrotehničke infrastrukture u Ulici Boška Rašovića počeli su u maju, a realizacijom tog projekta biće riješen problem izlivanja atmosferskih voda u dijelu naselja koja gravitira toj saobraćjnici, kao i problem neizgrađene fekalne kanalizacije.

Dio projekta je i zamjena starih asbestnih cijevi, koje su već decenijama problem u vodovodnoj mreži. Predviđena je i izgradnja novih distributivnih i priključnih cjevovoda. Kako je nedavno saopšteno iz službe za nadzor tih radova, projekat će većim dijelim biti okončan tokom novembra.

Bonus video: