Zavod za školstvo od Hrvatske prepisao dio planova za obrazovnu reformu

"Slučajno sam naletjela na stranice Zavoda za školstvo Crne Gore. Pogledala sam paušalno njihov novi program za predmet fizičko vaspitanje i pomislila, gle kako Crnogorci dobro rade. Tek kad sam bolje proučila, shvatila sam da je to najvećim dijelom prepisan i preveden naš dokument kurikuluma", rekla je Liljana Hanžek
106 pregleda 0 komentar(a)
škola, školstvo, Foto: Shutterstock
škola, školstvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2017. 14:10h

Zavod za školstvo Crne Gore, na čijem čelu je Rešad Sijerić, kopirao je planove i programe iz pojedinih predmeta, a koje je Ekspertska radna grupa za reformu obrazovnog sistema Hrvatske objavila u januaru.

Kako prenosi "Jutarnji list", planovi i programi iz nekoliko predmeta, koji su dostupni na sajtu crnogorskog Zavoda za školstvo, "od riječi do riječi" su prepisani, a zapravo se radi o predlogu hrvatske reforme obrazovanja, u vezi sa kojim još nije postignut dogovor.

Cijeli slučaj je otkrila Ljiljana Handžek, učiteljica iz Zagreba, koja je radila na hrvatskoj kurikularnoj reformi, i koja je pročitala poejdine programe crnogorskog Zavoda.

"Slučajno sam naletjela na stranice Zavoda za školstvo Crne Gore. Pogledala sam paušalno njihov novi program za predmet fizičko vaspitanje i pomislila, gle kako Crnogorci dobro rade. Tek kad sam bolje proučila, shvatila sam da je to najvećim dijelom prepisan i preveden naš dokument kurikuluma", rekla je Liljana Hanžek, prenosi Jutarnji list.

Bonus video: