Prosvjetna inspekcija: Vučurović zaposlila profesoricu matematike bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad

"Uvidom u personalni dosije Maje Đozović, konstatuje se da ista ne ispunjava uslove u pogledu profila stručne spreme propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Gimnazija Slobodan Škerović, kao i da ne posjeduje licencu za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama"

24392 pregleda 163 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Direktorica Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici Biljana Vučurović zaposlila je profesoricu matematike Maju Đozović bez odgovarajuće stručne spreme i bez licence za rad.

To se navodi u rješenju prosvjetnog inspektora Ivana Zindovića

Prosvjetna inspekcija je postupala po prijavi bivšeg profesora matematike Mata Kankaraša, koji se Upravi za inspekcijske poslove obratio za obavljanje inspekcijskog nadzora u Gimnaziji "Slobodan Škerović", koji se odnosi na zapošljavanje profesorice matematike Maje Đozović u školi.

"Uvidom u personalni dosije Maje Đozović, konstatuje se da ista ne ispunjava uslove u pogledu profila stručne spreme propisane Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Gimnazija "Slobodan Škerović", kao i da ne posjeduje licencu za rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama", piše u obavještenju Zindovića.

Navodi se i da inspektor konstatuje da je Maja Đozović nesporno angažovana suprotno navedenoj normi.

Piše i da je inspektor ukazao Vučurovićevoj da je dužna da raspiše konkurs za radno mjesto nastavnika matematike.

"Rok za otklanjanje nepravilnosti je 30 dana od dana prijema zapisnika. Vučurovićeva je dužna u daljem roku od sedam dana da ovog inspektora pisanim putem obavijesti da li je konstatovana nepravilnost otklonjena. Ukoliko odgovorno lice subjekta nadzora ne postupi po ukazivanju ovog inspektora, inspektor će rješenjem narediti otklanjanje utvrđene nepravilnosti i preduzeti druge mjere i radnje iz okvira svojih obaveza i nadležnosti”, naveo je prosvjetni inspektor Zindović.

Bonus video: