Ašanin: Uspjeli smo da spriječimo oduzimanje imovine građanima Mojkovca

"U Građanskom pokretu URA u Mojkovcu osjećamo se kao pobjednici, jer smo smo zaštitili naše građane"
65 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Ašanin, Foto: URA
Ivan Ašanin, Foto: URA
Ažurirano: 22.08.2017. 10:38h

Predsjednik pokreta URA Mojkovac, Ivan Ašanin podsjetio je na prošlomjesečno obraćanje građanima Mojkovca oko eksproprijacije zemljišta radi rekonstrukcija dijela magistralnog puta – Jadranska magistrala-M-2, kroz Mjesnu zajednicu Lepenac i dijelom Mjesnu zajednicu Stevanovac. Ističe da je pokret URA u Mojkovcu tada uputio apel državnim organima da preispitaju cijenu koju su ponudili prvom ponudom.

"Osjećali smo dužnost pred građanima kako bi imali pravu informaciju i sugerisali im da im je ponuđena cijena za eksproprijaciju putnog zemljišta preniska, te da traže od nadležnih organa da se poveća cijena eksproprijacije putnog zemljišta. Tada ponuđena cijena je bila 4 e/m2 i to za zemljište koje je pored magistralnog puta na 4-6 km od grada”, ističe Ašanin.

Ašanin tvrdi da je početna cijena "zaista bila presmiješna". Poredi je sa cijenom kvadratnog zemljišta pored regionalnog puta Kovren-Mataruge, takođe na sjeveru zemlje koja je bila viša (od 4 do 6e/m2), iako se zemljište na tom potezu odnosi na daleko pasivniji i ruralni kraj nego pomenuti potez uz magistralni put u opštini Mojkovac.

On navodi i primjer uz regionalni put Berane –Lubnica –Kolašin gdje je plodno zemljište 2016. godine procijenjeno na 10 eura i po toj cijeni vršena eksproprijacija.

Ašanin ne krije zadovoljstvo što je nakon reagovanja Građanskog pokreta URA u Mojkovcu, uslijedila nova ponuda državnih organa vlasnicima parcela, sada duplo viša cijena i to 8 e/m2. On je pozvao građane da prihvate sada već realnu cijenu za eksproprijaciju putnog zemljišta na dijelu magistralnog puta M-2 kroz mjesne zajednice Lepenac i Stevanovac.

"U Građanskom pokretu URA u Mojkovcu osjećamo se kao pobjednici, jer smo smo zaštitili naše građane. Tako ćemo raditi i ubuduće a tako smo radili sve vrijeme do sada u lokalnom parlamentu, i to je ono što nas izdvaja od ostalih. Smatramo da je rad najbolja politika i preporuka za politiku. Nastavićemo da radimo u pravcu da građani budu na prvom mjestu a ne interesi onih koji su ojadili Mojkovac i Crnu Goru. Kada od jeseni budemo sastavni dio vlasti imaćemo jači mehanizam da direktno pomognemo Mojkovcu i građanima sa svojim stručnim, kadrovskim i ljudskim kvalitetima koje URA u Mojkovcu ima u svojim redovima i po čemu smo prepoznati", kaže Ašanin.

Ističe i da je kao odbornik u SO Mojkovac osjećao dužnost da ovu informaciju podijeli sa zainteresovanim građanima Mojkovca, da su ih i birali kako bi štitili njihove stavove i interese, a ne lične i partijske.

Ašanin kaže da prolazi vrijeme onih koji su poziciju koristili da pobjegnu iz Mojkovca i zaborave na njega.

"Ima nas koji želimo ostati u ovom gradu i svakodnevno se viđati sa svojim komšijama i sugrađanima, a ne od izbora do izbora dolaziti na predizbornu cirkusijadu kakva je već počela u Mojkovcu od strane aktuelne vlasti”, zaključuje Ašanin.

Bonus video: