Rakočević isključen iz Saveza sindikata Crne Gore

"Ovo je samrtni ropac Saveza sindikata i sekretara Duška Zarubice, koji, umjesto da se bavi svojim poslom i odlivom članstva, bavi se Nenadom Rakočevićem"

20197 pregleda 10 komentar(a)
Rakočević, Foto: Privatna arhiva
Rakočević, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa (SUP) Nenad Rakočević isključen je iz Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), stoji u odluci te radničke organizacije u koju su "Vijesti" imale uvid.

Rakočević je, prema odluci, isključen jer je navodno postupao suprotno sinidikalnom i odredbama Statuta SSCG.

Rakočević je "Vijestima" kazao da čeka stav Glavnog odbora Sindikata uprave i pravosuđa o svim dešavanjima.

"Ja veće gluposti od te da isključuju organ - predsjednika jednog sindikata nijesam ni vidio ni čuo. Ovo je samrtni ropac Saveza sindikata i sekretara Duška Zarubice, koji, umjesto da se bavi svojim poslom i odlivom članstva, bavi se Nenadom Rakočevićem", kazao je Rakočević "Vijestima".

Prema njegovim riječima, samo dan prije odluke Saveza sindikata da njega kao pojedinca isključe iz Sindikata, Glavni odbor Sindikata uprave i pravosuđa je jednoglasno odlučio da neće da delegira članove u Skupštinu i ostale organe SSCG.

"A meni su dali jednoglasnu podršku", precizirao je Rakočević.

U odluci je precizirano da Rakočeviću prestaje i članstvo u sindikatu.

"...I isti ne može da koristi simbole, imovinu i akta Saveza. Prestankom članstva u Savezu, imenovanom prestaju sca prava u odnosu na Savez in imovinu Saveza, kao i povraćaj sindikalne članarine“, stoji u odluci.

SSCG je obavezao SUP da dostavi imena predstavnika u Skupštini do 1.decembra.

Bonus video: