Nastavljena rekonstrukcija Bulevara 13. jul u Nikšiću

Vrijednost radova, koji su finansirani iz kapitalnog budžeta države, je 800.000 eura i planirano je da budu završeni u septembru naredne godine

6529 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, sa saradnicima, ozvaničili su nastavak radova na rekonstrukciji Bulevara 13. jul u naselju Kličevo. Vrijednost radova, koji su finansirani iz kapitalnog budžeta države, je 800.000 eura i planirano je da budu završeni u septembru naredne godine.

„Osim ovoga, čeka nas naredne nedjelje početak radova u Školskoj ulici, očekujemo da se uskoro završi tender za multifunkcionalnu salu u Domu revolucije, građevinski radovi na zgradi RTNK su u završnoj fazi, sada slijedi opremanje. Gradi se vatrogasni dom na ulazu u naselje. Sve ono što smo zacrtali kao neke planove uspijevamo da ostvarimo uprkos nekim okolnostima na državnom nivou koje nam nisu išle na ruku. Ali, evo uspijevamo polako da svaki projekat započnemo, da neke privedemo kraju“, rekao je predsjednik Opštine.

rekonstrukcija bulevara 13. jul
foto: Svetlana Mandić

Istakao je da je Kličevo, značajan dio nikšićke opštine i da će se uvijek truditi da ga infrastrukturno unaprijede na najbolji mogući način.

„Opština Nikšić je podržala inicijativu da se u Kličevu sagradi novi vrtić“, podsjetio je Kovačević.

Vuković je istakao da se nada da će svim pomenutim projektima dati novi kvalitet Kličevu i unaprijediti kvalitet života mještana.

„Svakako i afirmisati i stvoriti bolje pretpostavke za kulturnu i turističku valorizaciju Carevog mosta, jednog resursa koji je zaista od velikog značaja za našu opštinu, a koji ćemo vjerujem ovim projektom dodatno približiti građanima Nikšića“, rekao je Vuković.

rekonstrukcija bulevara 13. jul
foto: Svetlana Mandić

Najavio je da će uskoro početi rekonstrukcija dijela magistralnog puta Vidrovan-Jasenovo Polje.

„Nadam se da ćemo u idućoj godini imati još projekata za Kličevo, kao i za druge mjesne zajednice: Zaista se trudimo da izađemo u susret onome što jesu realne potrebe mještana i ovaj prjekat je svakako jedan od tih dokaza“, poručio je Vuković.

Potpredsjednik Opštine Nikšić Zoran Tomić istakao je da će četvrtom fazom rekonstrukcije biti urađeno 416 metara Bulevara 13. jul, do raskrsnice gdje je bunar Gašovića, kao i da je planirana i peta faza koja podrazumijeva izvođenje radova od raskrsnice bunara Gašovića do Carevog mosta.

rekonstrukcija bulevara 13. jul
foto: Svetlana Mandić

„Nama je ovaj projekat veoma bitan sa tri aspekta – poboljšavamo uslove života mještana donjeg Kličeva i sa Školskom ulicom, na kojoj radovi počinju naredne sedmice, poboljšavamo uslove i našim najmlađim sugrađanima koji pohađaju Osnovnu školu 'Milija Nikčević', drugi aspekt je Carev most, jedan od najvećih kulturno-istorijskih spomenika ne samo Nikšića nego i Crne Gore, i treći da se ovaj putni pravac koristi u slučajevima kada je glavni put Nikšić-Podgorica zatvoren“, istakao je Tomić.

Prema njegovim radovima, projekat nastavka rekonstrukcije Bulevara, Školske ulice i vatrogasne stanice je preko šest miliona eura.

Mojaš Ćorović, vlasnik firme „Temko“, koja je izvođač radova, istakao je da vjeruje da će posao, koji podrazumijeva i radove na atmosferskoj i fekalnoj kanalizaciji, uraditi kvalitetno i u roku.

Bonus video: