Postavili info punktove u srednjim školama u Nikšiću: "Saznaj šta je trgovina ljudima"

"Punktovi su imali za cilj da informišu srednjoškolce/ke kako da u svakodnevnom životu i radu prepoznaju oblike trgovine ljudima i reaguju na pravi način", piše u saopštenju za javnost koje potpisuje izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative, Fana Delija

1588 pregleda 26 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Centar za romske inicijative
Foto: Centar za romske inicijative

Nevladina organizacija (NVO) Centar za romske inicijative (CRI) je povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima, u srednjim školama u Nikšiću, u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj i Srednjoj stručnoj školi, postavila info punktove sa porukom "Saznaj šta je trgovina ljudima".

"Punktovi su imali za cilj da informišu srednjoškolce/ke kako da u svakodnevnom životu i radu prepoznaju oblike trgovine ljudima i reaguju na pravi način. Tom prilikom smo razgovarali sa više od 200 učenika/ca i u razgovoru sa njima došli smo do zaključka da se malo priča o ovoj temi, kao i da smatraju da u Crnoj Gori nema trgovine ljudima. Većina mladih koji su učestvovali u ovoj aktivnosti ne prepoznaju sve oblike trgovine ljudima, a najčešće prepoznaju seksualnu eksploataciju i dječje ugovorene brakove", piše u saopštenju za javnost koje potpisuje izvršna koordinatorka Centra za romske inicijative, Fana Delija.

Volonteri CRI su učesnicima podijelili promotivni materijal sa porukama koje ukazuju na problematiku trgovine ljudima.

Aktivnost je realizovana u sklopu projekta "Uvažavanje različitosti kao alat za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja", koji je podržala američka ambasada u Podgorici kroz Program malih grantova Demokratske komisije.

Bonus video: