U parku na Starom aerodormu posađeno drvo zahvalnosti ukrajinske zajednice stanovnicima Podgorice

"Ovo drvo je simbol naše zahvalnosti i poštovanja koje nikada neće izblijediti. Neka živi ukrajinsko-crnogorsko prijateljstvo. Slava Ukrajini. Živjela Crne Gora"

7951 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori
Foto: Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori

Danas je u jednom od parkova Podgorice posađeno drvo zahvalnosti ukrajinske zajednice i Ambasade Ukrajine vlastima i stanovnicima Glavnoga grada Crne Gore, saopšteno je iz te ambasade.

Drvo je zasađeno u parku u prvoj fazi Starog aerodroma.

Kako se navodi u saopštenju, osim predstavnika Ambasade Ukrajine i lokalne ukrajinske zajednice akciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević, savjetnicа Predsjednika Crne Gore za vanjsku politiku Marija Lakić Barfus, predstavnici gradskih vlasti i Zelenila.

Ambasador Ukrajine Oleh Herasimenko je u kratkom govoru istakao topao i prijateljski odnos Crne Gore uopšte, a posebno Podgorice, prema brojnim građanima Ukrajine koji su ovdje našli utočište od ruske oružane agresije.

"Ovo drvo je simbol naše zahvalnosti i poštovanja koje nikada neće izblijediti. Neka živi ukrajinsko-crnogorsko prijateljstvo. Slava Ukrajini. Živjela Crne Gora", naglasio je Herasimenko.

"Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević je naglasio na konstruktivnom doprinosu koji daju građani Ukrajine razvoju Podgorice i rekao da ovaj zasađeni platan predstavlja simboličan i lijep gest ukrajinske strane", dodaje se u saopštenju.

"Zahvalni smo na čvrstom prijateljstvu i sigurni da će odnosi između dvije zemlje biti i dalje na visokom nivou“, kazao je Rakčević.

Bonus video: