"Maškarana noć" u Tivtu

Specijalni gost manifestacije je predstavnik Internacionalnog Borda Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova Aleksandar Cicimov
0 komentar(a)
Maškarana noć
Maškarana noć
Ažurirano: 22.08.2017. 09:37h

Nevladino udruženje "Maškarada" iz Tivta nastavlja sa svojim aktivnostima na očuvanju, afirmaciji i promociji karnevalske tradicije i poboljšanju kulturno-turističke ponude grada, pa će tako u subotu 26. avgusta prirediti karnevalsku svečanost u Tivtu pod nazivom "Maškarana noć".

Pokrovitelji manifestacije su Opština, Turistička organizacija i Centar za kulturu Tivat.

"Svečanost predstavlja uvertiru u međunarodni karneval koji je planiran u Tivtu naredne godine, kao i krunu dosadašnjeg rada udruženja s obziron na činjenicu da premijerno u Tivtu predstavlja dvije svoje kolektivne maske. Maska "Teuta i ratnici" višestruko nagrađivana, i proslavljena po karnevalima u Crnoj Gori i regionu ove godine, izazivala je oduševljenje publike gdje god je prikazana, dok je maska "Tivatska vlastela" tek izašla iz radionice", saopšteno je iz NVU "Maškarada".

Program u subotu veče počinje u 21 čas, povorkom gradske muzike, mažoretki, maškara i funkcionera Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC) koja kreće od stare zgrade Opštine do Pina, gdje se ispred školslog broda "Jadran" održava predstavljanje grupa i kolektivnih maski, čitanje proglasa za karneval, nakon čega slijedi maškarani bal na vodi - krstarenje i maskenbal na "Vodenoj kočiji" uz grupu "Exodusi".

Specijalni gost manifestacije je predstavnik Internacionalnog Borda Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova Aleksandar Cicimov.

Bonus video: