Luštica novi turistički projekat

Turističke organizacije Tivta i Herceg Novog nastavljaju aktivnosti na panoramskim putevima

7970 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz luštičkog sela Zambelići, Foto: Siniša Luković
Detalj iz luštičkog sela Zambelići, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Tivat, u saradnji sa Turističkom organizacijom Herceg Novi, nastavila je aktivnosti na daljem unapređenju i promovisanju zajedničkog novog turističkog projekta - izgradnje panoramske rute pod nazivom “Život na Luštici”(“Life on Luštica”).

Tim projektom, koji je započet 2021, planirano je uvezivanje cjelokupne turističke ponude poluostrva Luštica na njegovom dijelu koji pripada Opštini Tivat i dijelu koji pripada Opštini Herceg Novi u jedinstveni turistički proizvod. Cilj je uvezivanje turizma, poljoprivrede, kulturne baštine i ponude za aktivni odmor.

Tokom putovanja tom panoramskom rutom, pored prekrasnog pogleda duž cijele trase, posjetioci mogu da obiđu brojna ruralna područja, poljoprivredna gazdinstva koja nude lokalne specijalitete, uživaju u pješačkim i biciklističkim stazama, a mogu i da obiđu i kulturno-istorijske spomenike i druga atraktivna mjesta kojima je poluostrvo Luštica prebogato.

U okviru projekta do sada je osim uređenja samih pješačkih staza, urađena i turističko-informativna mapa područja na našem, engleskom, njemačkom i ruskom jeziku.

“Tokom ove godine završene su aktivnosti snimanja i stavljanja u funkciju audio-vodiča, takođe na četiri jezika (crnogorski, engleski, njemački i ruski) i vodič je postavljen na aplikaciji izi.travel. Nakon što smo izradili projektne dokumentacije za turističku signalizaciju panoramskog puta ‘Život na Luštici’ i dobili saglasnosti od nadležnih institucija, u toku je proces prikupljanja ponuda za izvođenje radova za postavljanje nove turističke markacije”, saopštili su iz TO Tivat.

Aktivnosti promovisanja ove turističke atrakcije sprovode se u kontinuitetu kako od TO Tivat, tako i od strane TO Herceg Novi, pa će tako početkom novembra predstavnici medija biti u prilici da isprobaju novi audio-vodič i u sklopu posebne pješačke ture, obiđu neke od najzanimljivijih sadržaja panoramskih ruta na Luštici.

Bonus video: