Đurišići najavili novu blokadu Jerevanske ulice

Skoro dva mjeseca porodica je blokirala dio Jerevanske ulice tražeći od uprave Glavnog grada da im isplati novac, jer je napravljena na njihovoj imovini
59 pregleda 2 komentar(a)
porodica Đurišić protest Opština, Foto: Milica Đurović
porodica Đurišić protest Opština, Foto: Milica Đurović
Ažurirano: 22.08.2017. 06:50h

Porodica Đurišić protestovala je juče ispred zgrade Glavnog grada.

Protestom su željeli, kako su istakli da ukažu na "pljačku, otimanje, torturu i ugrožavanje ljudskih prava" koje, smatraju, Glavni grad vrši nad njihovom porodicom.

Nakon okupljanja Đurišića ispred zgrade, Vanja Đurišić je razgovarao sa šefom Biroa za komunikaciju sa građanima Vojislavom Nedovićem.

Međutim, rezultatima razgovora Đurišić nije bio zadovoljan, te protest nije odložio.

"Zvali su me da me pitaju može li bez ovoga, da gradonačelnik nije tu. Što to mene zanima", izjavio je Đurišić.

Članovi porodice nosili su transparente "Mladen, Migo, Simo" i "Lažovi, korupcionaši, falsifikatori, otimači".

Nakon protesta Đurišić je najavio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv direktora Direkcije za imovinu Mladena Ilića, zbog navodne zloupotrebe službenog položaja.

"Svim institucijama koje su pitale za moj slučaj poslali su Sporazum za koji se zna da je falsifikovan... to nije potpis moga oca“, rekao je Đurišić.

Takođe, ističe da će nastaviti sa odbranom svojih prava, odnosno borbom za imovinu u okviru zakona, a to ne isključuje i ponovno blokiranje Jerevanske ulice.

"Nećemo stati. Ako se pruži prilika da sam oslobođen te privremene mjere, odmah ću sve ono da izorem i da sadim vinograd... Legalno ću da se vratim, iako znam da se oni prljavim rabotama bave da bi me sklonili sa moje zemlje. Iako to znam, ja ću da poštujem do kraja", kazao je Đurišić.

Đurišići su se žalili na odluku Osnovnog suda o privremenoj mjeri i udaljavanju sa dijela Jerevanske ulice, a koju je donio sudija Simo Rašović.

Smatraju da je prethodno donijeto rješenje nezakonito. Skoro dva mjeseca porodica je blokirala dio Jerevanske ulice tražeći od uprave Glavnog grada da im isplati novac, jer je napravljena na njihovoj imovini.

Bonus video: