MNTR: Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada za naučna dostignuća i ostvarena inovativna rješenja u 2023. godini

Iz ministarstva su kazali da sva lica koja su zainteresovana se mogu prijaviti za nagradu, zaključno sa 15. novembrom 2023. godine do 14 časova

2980 pregleda 1 komentar(a)
MNTR, Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja
MNTR, Foto: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja (MNTR) objavilo je prošle sedmice Javni poziv za dodjelu godišnjih nagrada za naučna dostignuća u 2023. godini, saopšteno je iz tog ministarstva.

"Ove godine, Ministarstvo će dodijeliti novčane nagrade najuspješnijim naučnicima/cama i inovatorima/kama u ukupnom iznosu od 8.000 eura", navodi se u saopštenju.

Nagrade se dodjeljuju, kako se navodi, u tri kategorije, i to: najuspješnijem naučniku/naučnici – 3.000 eura, najuspješnijem mladom naučniku/naučnici do 30 godina života – 2.000 eura, i inovatoru/ki ili grupi inovatora/ki za najuspješniju inovaciju odnosno pronalazak zaštićen patentom – 3.000 eura.

"Pravo na nagradu za naučna dostignuća ostvaruju crnogorski državljani koji su u 2023. godini postigli izuzetne rezultate u naučnoistraživačkom radu ili na nekom od inovativnih programa u našoj zemlji ili inostranstvu, odnosno koji su zaštitili svoj pronalazak/inovaciju patentom u našoj zemlji ili inostranstvu", saopšteno je.

Kako se dodaje u saopštenju, sva lica koja su zainteresovana mogu se prijaviti za nagradu, zaključno sa 15. novembrom 2023. godine do 14 časova.

"Jednom licu se nagrada može dodijeliti samo u jednoj od navedenih kategorija nagrada", stoji u saopštenju ministarstva.

Bonus video: