Centar za afirmaciju RE populacije organizovao radionicu: Učili o demokratiji

"Mnogo sam naučio na radionici i stekao novo iskustvo. Upoznao sam se sa pojmom demokratije i saznao kako mogu da pokrenem promjene u svom gradu"

2524 pregleda 45 reakcija 0 komentar(a)
Sa radionice, Foto: NVO CAREP
Sa radionice, Foto: NVO CAREP

NVO "Centar za afirmaciju RE populacije - CAREP” organizovao je dvodnevnu radionicu na temu demokratije, a učešće je uzelo 20 mladih iz opština Nikšić i Plužine.

Radionica je realizovana u sklopu projekta „Mladi, hrabri, glasni“.

"Ovim projektom želimo da povećamo stepen učešća mladih u lokalnoj zajednici, naročito mladih iz ranjivih grupa, a samim tim doprinesemo društvenoj koheziji u Nikšiću i Plužinama. Mladi su veoma zainteresovani za naše aktivnosti, a slijedi nam i dvodnevna obuka o učešću mladih, časovi engleskog jezika, plivanja i muzike, ali i dvomjesečni, plaćeni program stažiranja za mlade iz RE zajednice”, objasnio je Nardi Ahmetović, izvršni direktor NVO „CAREP“.

Prema njegovim riječima, u okviru projekta biće osnovan i prvi romski izviđački odred koji će mladima dati priliku da upoznaju vršnjake iz Crne Gore i Evrope, ali i organizuju brojne volonterske akcije.

„Mnogo sam naučio na radionici i stekao novo iskustvo. Upoznao sam se sa pojmom demokratije i saznao kako mogu da pokrenem promjene u svom gradu”, rekao je Ferdi Beriša, učesnik radionice.

Projekat „Mladi, hrabri, glasni“ podržan je od Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 - ReLOaD2, koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama.

Bonus video: