Nakon požara u bjelopoljskom naselju Rasadnik: Stanari kod komšija čekaju struju

Hrabrošću se, istakao Nenad Novaković (35), koji je po saznanju za požar “doletio” iz grada

13963 pregleda 7 komentar(a)
Istakao se hrabrošću: Nenad Novaković, Foto: Privatna arhiva
Istakao se hrabrošću: Nenad Novaković, Foto: Privatna arhiva

Još se nisu vratili u svoja domaćinstva stanari zgrade u bjelopoljskom naselju Rasadnik, koji su evakuisani zbog požara koji je prekjuče potpuno uništio jedan od stanova na četvrtom spratu.

Neki od njih saopštili su Vijestima da kod rođaka i prijatelja još čekaju da bude priključena električna energija.

Požar u iznajmljenom stanu porodice Luke Vukovića prijetio je da uništi i okolne stanove u kojima je ostalo zarobljeno više staranara, među kojima je bilo djece.

Osim stana u kom je izbio požar, oštećeno je više ulaznih vrata, zidova, parketa...

Luka Vuković ispričao je da se sa šestomjesečnom bebom i suprugom nalazio u dnevnom boravku kada je začuo povike ljudi iza zgrade...

“Otvorio sam vrata dnevnog boravka i vidio ogroman i gust dim u hodniku, od kojeg se ništa nije vidjelo. Zgrabio sam suprugu u bebu i usput pozvao više stanara da napuste zgradu”, ispričao je Vuković za Vijesti, dodajući da je požar najvjerovatnije izbio zbog mašine za sušenje veša.

Osim Službe zaštite i spašavanja, policije i ekipa službe Hitne pomoći, veliki broj građana spontano se okupio ispred zgrade, kako bi, ukoliko zatreba, pružili pomoć stanarima.

Panika je, međutim, nastala dok su roditelji i rođaci dozivali “zarobljene” članove porodica, među kojima je bilo maloljetne djece, pokušavajući da im pomognu...

Hrabrošću se, međutim, istakao Nenad Novaković (35), koji je po saznanju za požar “doletio” iz grada...

Odmah po dolasku hidraulične dizalice privatne firme “Trafomont”, koju je ustupio vlasnik Srđan Obradović, vidjevši da nema nikog u blizini, Nenad je, kako je ispričao “Vijestima”, bez dvoumljenja uskočio u korpu, uz čiju pomoć se popeo do četvrtog sprata.

Nakon što je provjerio više stanova, iz jednog je izvukao ženu i njenu maloljetnu kćerku.

“I bez dizalice bih utrčao da spasim nekog. Uradio sam ono što bi uradio svaki građanin i zaista to ne smatram nikakvim podvigom. Po ulasku u stanove bio je nevjerovatno gust dim, kakav nikad nisam vidio, tako da sam morao više puta da ulazim i odmah poslije 7-8 sekundi izlazim na vazduh”, ispričao je Nenad.

Među sugrađanima koji su prvi pritekli u pomoć bio je potpredsjednik MZ Babića brijeg Slobodan Minić, koji je istakao da su se građani samoinicijativno organizovali da prikupljaju pomoć za porodicu Vuković, čiji je stan uništen.

Bonus video: