Budžet opštine Mojkovac 5,06 milona eura

"Ovo je najveći budžet opštine Mojkovac do sada. Novac će biti utrošen za
rekonstrukciju gradskog trga. Izrada projektne dokumentacije je u toku,
očekujemo da bi radovi mogli da počnu na proljeće sledeće godine”

3104 pregleda 98 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Odlukom o izmjenama i dopunama odluke o budžetu opštine Mojkovac, prihodi i rashodi povećani su na, za tu opštinu, u odnosu na minule godine, rekordnih 5,06 milona eura.

Prvobitno budžet je projektovan na iznos od 4,13 milona eura. Međutm, kako je "Vijestima" kazao predsjednik Skupštne opštine (SO) Marko Janketić, do uvećanje je došlo zahvaljujući dotaciji iz državnog budžeta namijenjenog za realizaciju kapitalnih projekata iz programa ekonomskog državljanstva.

"Ovo je najveći budžet opštine Mojkovac do sada. Novac će biti utrošen za rekonstrukciju gradskog trga. Izrada projektne dokumentacije je u toku, očekujemo da bi radovi mogli da počnu na proljeće sledeće godine”, rekao je Janketić.

Rebalans budžeta je pred odbornicima lokalnog parlamenta 27. oktobra. Na dnevnom redu su i predlozi odluka o poslovniku rada SO, davanju saglasnosti za cijene za regulisane komunane komunalne djelatnosti, te predlozi odluka o mjesnim zajednicama i kriterijumima, načinu i postupku raspodjele podrške ženskom preduzetništu…

Bonus video: