Bezuspješan i treći dan portage za tijelom turistkinje kod Bara

Turistkinja (27) iz Moldavije utopila se u petak poslijepodne u reonu Sutomora nakon što su veliki talasi i olujni jugo tamo odvukli grupu od četvoro mladića i djevojaka iz Modavije koji su na SUP daskama za veslanje, uprkos upozorenjima i crvenim zastavama podignutim na plažama, iz barske marine toga dana izašli na pučinu

5291 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UPSUL
Foto: UPSUL

Ni današnje aktivnosti traganja za tijelom nastradale turistkinje iz Moldavije koja se u petak popodne utopila u akvatorijumu Sutomora, nisu urodile plodom.

Prema riječima pomoćnika direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) Žarka Lukšića, danas je sa kopna, mora i iz vazduha pretraživan reon od Dobre vode na jugoistoku do Petrovca na sjeverozapadu.

Anžgažovana su bila dva skutera, dva plovila i dva drona UPSUL-a, dva helikoptera Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, sedam ronioca Regionalnog centra za deminiranje (RCUD) iz Podgorice, kao i plovila Mornarice Vojske Crne Gore, odnosno Sektora granične policije, te pripadnici Službe zaštite i spašavanja iz Bara.

"Akcija je prekinuta za danas u 16.30 časova, a nastaviće se sjutra u 9 sati i trajati do uveče. More na sutomorskoj plaži je bilo dosta zamućeno od predhodnog nevremena, ali je vidljivost u podmorju na kamenitom potezu iza Golog Brda do Crnog rta bila dobra. Sjutra se akcija nastavlja sa angažovanjem još ronilaca RCUD i UPSUL, traganjem sa helihopterima, plovilima na moru, dronovima i vizuelnim posmatranjem sa brda u blizini”, istakao je Lukšić.

potraga Sutomore
foto: UPSUL

Turistkinja (27) iz Moldavije utopila se u petak poslijepodne u reonu Sutomora nakon što su veliki talasi i olujni jugo tamo odvukli grupu od četvoro mladića i djevojaka iz Modavije koji su na SUP daskama za veslanje, uprkos upozorenjima i crvenim zastavama podignutim na plažama, iz barske marine toga dana izašli na pučinu.

potraga Sutomore
foto: UPSUL

Troje Moldavaca koje je more nosilo prema hridinama u blizini Sutomora uspjeli su da se spasu i izađu na obalu sa lakšim povredama, dok to na žalost, nije uspjela da uradi njihova drugarica koja se utopila na samo dvadesetak metara od obale.

Bonus video: