Osamnaest novih klupa i 16 kanti za otpatke na Gorici

"Zbog velikih posjeta bilo je velikih nedostataka kanti za otpatke", rekla je direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Jasna Gajević

2340 pregleda 75 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Osamnaest novih klupa i 16 kanti za otpatke postavljeno je na Gorici u saradnji sa Zelenilom i Čistoćom.

To je kazala direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice Jasna Gajević na današnjoj promociji novog mobilijara na brdu Gorica.

"Zbog velikih posjeta bilo je velikih nedostataka kanti za otpatke. Čistoća je donirala 10 kanti. Klupa takođe fali, otprilike 25 da sve bude optimalno. Međutim, nismo pribavili dovoljno sredstava za sve klupe."

Gajević je kazala da je željela da podstakne gradska preduzeća da doniraju jednu klupu i kantu.

"Od 40 firmi javila se samo jedna i uplatila je ta sredstva. Na Gorici biće postavljena njihova klupa sa jasnom naznakom ko ju je donirao", objasnila je.

Najavila je i izložbu o prirodnim vrijednostima Gorice u blizini Mediteranskog vrta.

"Sve izložbe će se mijenjati vremenom kad budemo imali sredstava za to. Ideja je da budu predstavljenja sva zaštićena područja u Crnoj Gori. Ovdje će, za neki dan, biti postavljene table sa već pripremljenim materijalom o flori i fauni Gorice...", kazala je Gajević.

Ona je kazala da će Mala rijeka biti razmatrana kao buduće područje koje će zaštititi, zbog njegove prirodne vrijednosti. Osim njega, kako kaže, u razmatranju je i brdo Ljubović.

"Dug proces je u pitanju, i utvrđuje se koje posebne biljne i životinjske vrste tu žive kako bi se adekvatno zaštitile."

Kako je kazala Agenciji fali rendžera, a trenutno imaju tri.

PR Čistoće Senada Mulešković je kazala da se to preduzeće sa zadovoljstvom odazvalo akciji.

Gorica novi mobilijar
foto: Nikola Saveljić

"Nadamo se da će građani uvidjeti važnost svega i moramo čuvati Goricu. Sigurna sam da ćemo i u narednom periodu nastaviti, ne samo na Gorici, već i drugim parkovima gdje se ukaže potreba", kazala je ona.

Bonus video: