Trening za nove vođe izviđačkih jedinica

Trening je kako prilika za učenje i usavršavanje, tako i za druženje, a otvoren je za sve izviđačke jedinice koje su punopravni članovi SICG-a, kao i za sve zainteresovane pojedince koji nijesu dio izviđačke organizacije

4610 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savez izviđača Crne Gore
Foto: Savez izviđača Crne Gore

Od 3. do 5. novembra Savez izviđača Crne Gore (SICG) organizuje u Sutomoru trening za nove vođe izviđačkih jedinica.

„Trening je osmišljen kao neka vrsta uvodnog kursa u izviđaštvo za sve one koji su u nekom momentu poželjeli da budu dio naše priče, a nisu bili sigurni da imaju dovoljno znanja za takav poduhvat. Ukoliko ste nas nekad vidjeli u prirodi, na ulicama vašeg grada ili na televiziji i pomislili da bi vam s vremena na vrijeme prijalo par dana u prirodi u zdravom okruženju, uz mogućnost uticaja na mlađe naraštaje kroz izviđački program, a prepreku ste vidjeli u nedostatku znanja i informacija, onda je ovaj poziv baš za vas“, stoji u pozivu SICG-a, koje potpisuje načelnica za informisanje Milica Radonjić.

Trening je kako prilika za učenje i usavršavanje, tako i za druženje, a otvoren je za sve izviđačke jedinice koje su punopravni članovi SICG-a, kao i za sve zainteresovane pojedince koji nijesu dio izviđačke organizacije.

“Glavni motiv za ovu aktivnost bila je potreba Saveza izviđača Crne Gore i njegovih izviđačkih jedinica da se ojačaju ljudski resursi u izviđačkim jedinicama. Za predavače smo odabrali iskusne instruktore koji će se potruditi da, kroz interaktivne radionice, prenesu svoje znanje na polaznike/ce treninga sprovodeći ih, korak po korak, kroz način formiranja izviđačke jedinice, njeno vođenje, strukturu, izviđački metod, pravilnike, sredstva komunikacije, međunarodnu saradnju, prava, obaveze i sve ono što je potrebno za dobar početak“, istakla je Radonjić.

izviđači trening
foto: Savez izviđača Crne Gore

Polaznici treninga će dobiti sertifikat koji im omogućava formiranje nove izviđačke grupe, a Savez će im, i nakon treninga, biti na raspolaganju a sve u cilju širenja izviđačke porodice.

„Obećavamo zabavno, korisno i kvalitetno provedeno vrijeme. Na 'pozajmicu' tražimo malo slobodnog vremena, volje i želje, a zauzvrat nudimo znanje, iskustvo i neprocjenjiv osjećaj doprinosa stvaranju boljeg svijeta kroz volonterski rad sa djecom i mladima“, poručili su iz SICG-a.

Trening za vođe izviđačkih jedinica je jedna od aktivnosti koja se sprovodi u sklopu projekta SYSPUC (Strengthening Youth Spaces and Participation for Underrepresented Communities), kroz kofinansiranje Svjetske izviđačke fondacije Messengers of Peace (MOP).

Bonus video: